המדליה האולימפית בסכנה? מאמן הנבחרת המצליח סיים את תפקידו
גזצ'או יוסף, שמונה לפני עשרה חודשים למאמן נבחרת המרתון הישראלית, ביקש לעזוב כארבעה חודשים לפני המשחקים האולימפיים בפריז בעקבות חילוקי דעות • בימים הקרובים האיגוד יחליט על מחליפו
גולשת הגלים ענת ליליאור במחווה לחטופים באליפות העולם / ISAsurfing
דווקא לאחר תקופה מוצלחת במרתון, ולאחר שארבעה רצים הבטיחו את השתתפותם במשחקים האולימפיים בפריז, גזצ'או יוסף, המאמן הלאומי של נבחרת הריצות הארוכות, ביקש היום (ראשון) לסיים את תפקידו בעקבות חילוקי דעות מקצועיים.
לפני כעשרה חודשים הוחלט באופן רשמי לעבור לשיטה של נבחרת לאומית, כשצוות האימון שקיבל את המושכות היה יוסף וזוהר זימרו, בעוד דן סלפטר ואיתי מגידי האחראים על הפיקוח של התוכניות המקצועיות וליווי צמוד לנבחרת. בימים הקרובים האיגוד יחליט על איוש הצוות המקצועי. זימרו ימשיך בתפקידו וכמובן שסלפטר ומגידי ימשיכו גם כן בליווי המקצועי.
כידוע, נבחרת המרתון של ישראל נחשבת לאחת מהנבחרות החזקות באירופה ובשנתיים האחרונות זכתה להצלחות רבות כמו מדליית הזהב הקבוצתית ההיסטורית באליפות אירופה 2022, מדליית הכסף של מארו טפרי ומדליית הארד של גשאו איילה באותה תחרות, ומדליית הכסף ההיסטורית של טפרי באליפות העולם האחרונה בבודפשט.
מארו טפרי, צילום: רויטרס
כמו כן, רק לפני כשבועיים גשאו איילה קבע שיא ישראלי חדש מדהים לריצת מרתון, 2:04:53 שעות, והיה לישראלי הראשון שיורד מתחת ל-2:05 שעות בריצה המפרכת.
גל לוי, מנכ"ל איגוד האתלטיקה: "איגוד האתלטיקה מכבד את החלטתו של גזאצ'ו יוסף לסיים את תפקידו. לצערנו הרב, הטיימינג של החלפת מאמן לאומי מספר חודשים לפני המשחקים האולימפיים הוא בעייתי, אבל בימים הקרובים האיגוד יחליט לגבי הצוות המקצועי של נבחרת הריצות הארוכות ויוציא הודעה מסודרת בנושא".