"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"תוריד את הטבעת או שנחתוך לך את האצבע": נשדד בזמן שהתאמן לאחד המרוצים הקשים בעולם

טום אוונס, רץ בריטי בעל עבר צבאי, עב חוויה לא נעימה בזמן שהתכונן למירוץ באורך 100 קילומטר בדרום אפריקה • "כשהסכין הייתה על הגרון שלי הם הבהירו שיהרגו אותי" • הרשויות: "חייבים לרוץ באזור הזה בקבוצות"

,עודכן
0השמעה
טום אוונס בימים טובים יותר. צילום: מתוך טוויטר

טום אוונס, רץ בריטי עם עבר צבאי, נסע לדרום אפריקה בשביל להתאמן למרוץ "RMB Ultra Trail Cape Town 100km ", אך את החוויה שעבר שם הוא לא ישכח לעולם: "טיילתי בכל רחבי אפריקה וחוויתי חוויות נהדרות אבל זו הפעם הראשונה שלי בדרום אפריקה ובקייפטאון וזה מאוד עצוב שנאלצתי לעזוב. אבל מה שקרה היה טראומטי מאוד. שני גברים עם מצ'טה וסכין מטבח איימו להרוג אותי, ושדדו אותי - ולצערי זה יהיה הזיכרון שלי מהביקור הראשון שלי כאן".

טום, בעל עבר צבאי עשיר, תיאר את רגעי האימה: "הם חיכו לי על הר השולחן, אחד עם מצ'טה ואחד עם סכין מטבח. הם לקחו את השעון שלי ואת הטלפון, שאותו הצלחתי לקחת חזרה אחרי שנלחמתי בהם ונטרלתי את הגדול יותר, אבל אז אחד מהם תפס את הסכין, הצמיד אותו לגרון שלי והבהיר לי שהם יהרגו אותי"

טום ואשתו. חגגו שנה לנישואין,צילום: מתוך טוויטר

"אחרי זה הם לקחו את התיק שלי ורוקנו אותו מכל מה שהיה שם" המשיך אוונס: "חשבתי שזה נגמר, אבל פתאום הם שמו לב לטבעת הנישואין שלי. אמרתי להם שבדיוק חגגתי שנה ליום החתונה וביקשתי שישאירו לי לפחות את זה, אבל הם פשוט אמרו 'אנחנו נחתוך לך את האצבע אם לא תיתן לנו', אז נתתי".

מייד לאחר המקרה, אוונס דיבר עם אשתו והחליט לעזוב את דרום אפריקה ולטוס חזרה לבריטניה. רשויות הפארק הגיבו ואמרו: "רץ השביל הזה, לרוע המזל, הותקף על ידי שודדים, אבל הוא שבר את כלל הזהב ובחר ללכת על ההר לבדו. אנחנו לא יכולים להדגיש מספיק שרצים ומטיילים צריכים ליהנות מההר - אבל בקבוצות. כי כשאתה לבד אתה מטרה לשודדים".

View this post on Instagram

A post shared by ᵀᵒᵐ ᴱᵛᵃⁿˢ (@tomevansultra)

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר