זהב יוקרתי לשיר כהן באגרוף תאילנדי: "לייצג את ישראל דוחף אותי קדימה"

הלוחמת בת ה-22 הדהימה עם ניצחון הגמר בתחרות FAIRTEX FIGHT בתאילנד • היא זכתה לחוזה בליגה החזקה ONE CHAMPIONSHIP • "לא קל לראות את מה שקורה בארץ ולהיות רחוקה"

שיר כהן חובטת ביריבתה בגמר. גאווה ישראלית. צילום: FAIRTEX FIGHT

גאווה ישראלית. בצל התקופה הקשה שעוברת על מדינת ישראל בשבועות האחרונים, היה ניתן למצוא אמש (שבת) קרן אור עם הניצחון ההיסטורי באיגרוף תאילנדי של שיר כהן בגמר טורניר FAIRTEX FIGHT שהתקיים בתאילנד. הניצחון אף הקנה לה חוזה בליגה היוקרתית ONE CHAMPIONSHIP.

אלוף העולם המטפס הפראלימפי מור ספיר התגייס למלחמה

הישראלית, שנלחמה במשקל עד 53 ק"ג, שלטה לאורך כל חמשת הסיבובים מול יריבה מקומית, למרות שבסיבוב השלישי ספגה מהלומה כואבת למצח שגרמה לחתך גדול ודימום רב שהצריך 27 תפרים לאחר הקרב.

כהן התאוששה והמשיכה להילחם עד שהשיגה שני נוקדאונים מרשימים בסיבוב השני והשלישי, מה שהוביל להחלטת שיפוט אחידה של 46:50 לטובת כהן ולניצחון גדול שלה.

כהן הנרגשת אמרה לאחר ההתמודדות: "אני יותר מגאה לייצג את המדינה במיוחד בימים כאלו. היו ימים שהיה לי קשה להתרכז, ולילות שלא הצלחתי לישון. לא קל לראות מה שקורה בארץ שלי ולהיות רחוקה, אבל הידיעה שאני מייצגת את הארץ שלי דחפה אותי קדימה. תודה לכל מי שעודד אותי ותמך בי מהארץ".

שיר כהן חוגגת את הניצחון. בדרך לפסגת האגרוף התאילנדי, צילום: FAIRTEX FIGHT

הישראלית אמנם רק בת 22, אך צברה המון ניסיון לאורך הקריירה כשזכתה בתארים בינלאומיים בתקופתה בנבחרת ישראל לקיקבוקס, שם החלה את דרכה כבר בגיל 16. הישגה הבולט ביותר הגיע ביולי 2022 כשזכתה במדליית הזהב במשחקי העולם במשקל עד 52 ק"ג.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בשנה האחרונה כהן עברה להתאמן ולהתחרות באופן מקצועני בתאילנד, כאשר הסבה את הלחימה שלה לאיגרוף תאילנדי והיא מחזיקה במאזן מרשים של שישה ניצחונות לעומת הפסד אחד. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר