בלי בושה. לאחר שורה של תלונות על ספורטאים תוניסאים שהביעו את תמיכתם בחמאס לאחר התקפת הטרור הברברית בדרום ישראל, משרד הספורט התוניסאי הודיע על עמידתו מאחורי אותם ספורטאים.
בהודעה לעיתונות, משרד הנוער והספורט הכריז על "עמדת תמיכה מתמדת בעניין הפלשתיני, ודבקות בזכותו של העם הפלשתיני לקבל את זכויותיו הלגיטימיות, בשלמותן".
עוד נכתב: "אנחנו מגבים בתמיכה מלאה את כל הספורטאים התוניסאים, לאחר שהביעו את תמיכתם בעניין הפלשתיני, בעקבות ההתקפות האחרונות שבוצעו נגד העם הפלשתיני על ידי כוחות הכיבוש".
"תמיכה מיוחדת" של התוניסאים התייחסה לטניסאית הבכירה אונס ג'אבור, שהתבטאה בצורה חריפה בימים הראשונים של הלחימה נגד ישראל ופעולותיה בעזה "נגד העם הפלשתיני".
התוניסאים עשו זאת כתגובה לפניית איגוד הטניס הישראלי לאיגוד הבינלאומי (ITF) ואיגוד טניס הנשים (WTA) לנקוט נגד ג'אבור בסנקציות.
שר התרבות והספורט מיקי זוהר מסר בתגובה: "זה לא חדש לצערי, התוניסאים הם אויבי ישראל כבר הרבה שנים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו



