מספר ימים לפני שישתף בגרנד סלאם אבו דאבי בג'ודו, המצרי עלי חאזם הביע את תמיכתו בהתקפת הטרור של מחבלי החמאס, שבו נרצחו 1,400 ישראלים. חאזם המתחרה בקטגוריית משקל עד 90 ק"ג, אלוף אפריקה 2019 ומדורג כיום במקום ה-67 בעולם, החל לשתף ביממה האחרונה סטורים המראים הפגנות ברחבי העולם נגד ישראל, דגלי פלשתין וגם מראות זוועה מפגיעת טיל הג'יהאד בסמוך לבית החולים בעזה, בה מאשימים את ישראל.
באחד הפוסטים ששיתף נאמר: "בכל שפות העולם אני אקריב את דמי למענך, פלסטין - מרוקו - מצרים - סקוטלנד - הבית הלבן - מלזיה - פריז - טורקיה - תוניסיה – לונדון. מיליונים נאספו לתמיכה באל-אקצא. לשחרר את פלשתין". על פי רשימת המתחרים, חאזם צפוי להשתתף בסוף השבוע בגרנד סלאם אבו דאבי, שם מטבע הדברים נבחרת ישראל לא תשתתף, כאשר גם באותה תחרות, רשומים גם לראשונה בסבב גם ג'ודוקאים איראנים, שנאסרו להתחרות בארבע השנים האחרונות, בעקבות סירובם לעלות להתחרות מול ישראלים.
חאזם הוא הג'ודוקא הראשון שפועל ככה, כאשר האלוף האולימפי הג'ודוקא הרוסי חסן חלמורזייב, הושעה על כך שהביע תמיכה במתקפת הטרור של חמאס בדרום הארץ.




