300 ימים בלבד לפני פתיחת המשחקים האולימפיים בפריז, יפתח מחר (שבת) ארטיום דולגופיאט את הופעתו באליפות העולם באנטוורפן, בלגיה, בצעד ראשון למטרה - להגן על מדליית הזהב האולימפית.
דולגופיאט בן ה-26 ינסה להשיג את הקריטריון האולימפי ואולי להגדיל את כמות המדליות שלו מאליפויות העולם, כשעד כה במכשיר החזק שלו בקרקע, השיג את מדליות הכסף ב-2017 במונטריאול וב-2019 בשטוטגרט.
"אנחנו עובדים ומתאמנים קשה מאוד", סיפר דולגופיאט ערב האליפות. "כמעט שכחתי מהפציעה שהייתה לי בברך, אבל הפציעה בגיד אכילס עדיין מציקה וכואבת. לקראת סוף האימון הרגשתי כאב, אני לומד להתאמן עם זה ומקווה שאעשה את הכי טוב שאני יכול יחד עם זאת, ומקווה שעם דרגת הקושי הגבוהה הדברים עדיין יעבדו כמו שצריך ושאצליח להשיג תוצאות יפות".
דולגופיאט לא לבד באליפות. נבחרת הבנים הישראלית בהובלתו של המאמן הלאומי הראשי סרגיי וייסבורג, כוללת גם את אלכס מיאקינין, אורי זיידל, איליה ליובימוב, פבל גולידוב ואלירן יוסקוביץ'. המתעמלת ליהיא רז תייצג את נבחרת הבנות בהובלת המאמנות מורן קלפנר.
כאמור, אליפות זו חשובה מאד לנבחרת ישראל שכן היא מהווה קריטריון למשחקים האולימפיים בפריז 2024. הקריטריון הקבוצתי לפריז מורכב מ-12 הקבוצות החזקות ביותר, כאשר 3 קבוצות השיגו קריטריון באליפות בשנה שעברה וכן 7 מתעמלים נוספים בקרב-רב (בניכוי המדינות שהשיגו כרטיס קבוצתי), כשדרך שם ינסה דולגופיאט להשיג את הקריטריון. אופציה נוספת תינתן לו דרך מכסה בודדת שתוענק בכל מכשיר למתעמל בעל הדירוג הגבוה ביותר ממי שלא העפיל עד כה.
אצל הבנות, ליהיא רז, שהשתתפה במשחקים האולימפיים בטוקיו, תידרש להתברג ב-14 מקומות הראשונים בקרב-רב (בניכוי מדינות שהשיגו כרטיס קבוצתי). "אני הנציגה היחידה ואני רוצה להוכיח, אעשה את הכי טוב שאני יכולה. יודעת שילדות צעירות מסתכלות עליי ורוצות להגיע לרמה הזאת. אני לא מרגישה את הלחץ של זה, דווקא אני חושבת שאני יכולה להביא תוצאות טובות. אני רוצה מאוד את הכרטיס לאולימפיאדה, ואני אעשה את זה". סיפרה רז.
מאמן נבחרת הגברים סרגיי וייסבורג: "ארטיום יתחרה בכל ששת המכשירים באליפות, ולא רק בתרגיל הקרקע שיגיע בסופם, שזה עוד יותר מוסיף לקושי. אני מקווה שהוא יצליח להתמודד עם זה. הניסיון והאיכות שלו יובילו אותו למקום גבוה יותר למרות המתחרים החזקים”.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו