טיגיסט אספה. שיא עולם מדהים במרתון. צילום: EPA

במרתון השלישי בלבד שלה: שיא עולם בלתי נתפס לטיגיסט אספה

הרצה האתיופית קבעה זמן של 2:11.53 שעות בברלין • מדובר בשיפור מטורף של שתי דקות ו-11 שניות לשיא הקודם • אליוד קיפצ'וגה זכה בגברים והיה קרוב לשיא עולם משלו

שיא עולם חדש נקבע היום (ראשון) במרתון ברלין לנשים. הרצה האתיופית טיגיסט אספה קבעה זמן של 2:11.53 שעות בתחרות בה השתתפו 45,000 רצות. מדובר בשיפור של שתי דקות ו-11 שניות לשיא הקודם אותו החזיקה הקנייתית בריג'יד קוסגיי ב-2019 משיקגו. 

טיגיסט בת ה-29, התייצבה לקו הזינוק במטרה לשבור את השיא, כשמה שנתן לה את הרוח הגבית הייתה העובדה כי היא ניצחה את הריצה בשנה שעברה עם שיא אישי חדש (2:15:37 שעות). 

טיגיסט אספה. שיא עולם חדש ומשוגע במרתון, צילום: EPA

כבר מפתיחת התחרות נראתה באופן ברור השליטה של טיגיסט. מתחריה לא עמדו בקצב וחלקם נטשו את המסלול. האתיופית המשיכה לקו הסיום כשבקילומטרים האחרונים רצה לבדה, ללא כל הפייסרים שהיו בהתחלה.  

את נקודת 15 הקילומטרים הראשונים חצתה טיגיסט לאחר 47:26 דקות בלבד ואת חצי המרחק עברה תוך 1:06:20 שעות. כשחצתה את קו 30 הקילומטרים הראו השעונים 1:34:12 שעות, כל הדרך עד לשיא העולם המדהים. 

עד כמה ההישג מדהים? צריך לזכור כי עבור טיגיסט מדובר בסך הכל בריצת המרתון השלישית בלבד בקריירה שלה וצריך רק להמתין ולראות עד לכמה עוד היא מסוגלת. 

אצל הגברים, ניצח בפעם החמישית בקריירה שיאן העולם אליוד קיפצ'וגה עם 2:02:42 שעות, כשבחלקים רבים כבר היה בזמן של שיא חדש, אך הפעם לא הצליח לעשות זאת. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מארו טפרי סגן אלוף עולם במרתון. קרדיט %3A איגוד האתלטיקה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...