האסיפה הכללית של מועצת הוועדים האולימפיים של אסיה (OCA) קיבלה היום (שבת) החלטה דרמטית, שתאפשר לספורטאים רוסים ובלארוסים להתחרות במשחקי אסיה ולהשיג דרכם את הקריטריון לאולימפיאדת פריז 2024.
עד 500 ספורטאים ממדינות אלה יוכלו להשתתף במשחקי אסיה שיפתחו ב-23 בספטמבר בסין, שם יתחרו תחת הדגל הניטרלי ולא יורשו להציג סמליים לאומיים, להשמיע את ההמנונים וגם לא יהיו זכאים לעמוד על הפודיום ולזכות במדליות.
אלה שההחלטה לכלול את רוסיה ובלארוס במשחקי אסיה, היא למעשה דרך לעזור להם להעפיל לאולימפיאדת פריז 2024, כיוון שהארוע הספורטיבי הזה משמש כמוקדמות אולימפיות בענפי ספורט רבים כמו היאבקות וקליעה. ההחלטה האם לתת להם את הכרטיס תלויה באישור הסופי של ראשי הענפים עצמם.
על ספורטאים מרוסיה ובלארוס נאסר להתחרות במסגרת הבינלאומית מאז מרץ 2022 בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה. כתוצאה מכך "ערקו" הספורטאים האלה לתחרויות באסיה.
לצד זאת, הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) סלל את הדרך לספורטאים רוסים ובלארוסים להשתתף באולימפיאדת פריז במאי השנה, אך קבע כמה קריטריונים נוקשים - כולל היעדר סמלים לאומיים. עוד הוסיף ה-IOC כי רק אותם ספורטאים שלא השתתפו או תמכו במלחמה יקבלו אישור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
