רגע אחרי שניצח בקלות בסיבוב הראשון של הרולאן גארוס, נובאק ג'וקוביץ' שלח מסר פוליטי דרך המצלמות בצרפת ועורר סערה. "קוסובו היא הלב של סרביה. תפסיקו את האלימות", כתב אלוף הגרנד סלאם 22 פעמים על עדשת המצלמה בסרבית.
המדורג שלישי בעולם סיכן לדעת רבים את המשך דרכו בטורניר כאשר החליט להעביר מסר פוליטי אסור באמצעות הבמה שניתנת לו. ההערה של ג'וקוביץ' התייחסה לתסיסה בקוסובו לאור תוצאות הבחירות באפריל האחרון, אתמול 25 חיילים של נאט"ו בקוסובו נפצעו בעימותים מול מפגינים סרבים.
"אני לא פוליטיקאי ואין לי כוונה להיכנס לוויכוח פוליטי. הנושא הזה מאוד רגיש. בתור סרבי, כל מה שקורה בקוסובו כואב לי מאוד", הסביר הטניסאי. "זה המעט שיכולתי לעשות. אני מרגיש את האחריות כאיש ציבור - לא משנה באיזה תחום - לתת תמיכה. במיוחד כבן לאדם שנולד בקוסובו, אני מרגיש צורך לתמוך בה ובסרביה".
כרגע, אף אחד ממארגני הטורניר לא פנה אל הסרבי בעקבות האירוע: "אני לא יודע מה הולך לקרות - שמעתי שהיו הרבה התנגדויות ברשתות החברתיות. בכל מקרה, הייתי עושה את זה שוב. העמדה שלי ברורה: אני נגד מלחמות, אלימות וכל סוג של סכסוך, כפי שתמיד הצהרתי בפומבי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
