סוכנות הידיעות רויטרס פרסמה היום (שישי) כי גרמניה תמנה ועדה שתבדוק את נסיבות טבח הספורטאים הישראלים באולימפיאדת מינכן ב-1972.
במשפחות החללים ידעו כי בשורה כזאת עומדת להגיע, אך נכון לעכשיו ממתינים להודעה רשמית של ממשלת גרמניה, כשהם רוצים ללמוד על הוועדה, מי חבריה וכמה זמן עומד לרשותם להגיע לפרסום המסקנות.
מי שכבר הגיבה, היא יעל ארד, יו"ר הוועד האולימפי בישראל: "אנו מברכים את ממשלת גרמניה על העמידה באחת ההבטחות המשמעותיות ביותר למשפחות והיא פתיחת הארכיונים והקמת וועדת היסטוריונים משותפת לענות על השאלות שעוד נותרו פתוחות כדי לחשוף מה באמת קרה לפני, במהלך ולאחר הרצח ומי סייע לארגון הטרור הנתעב ספטמבר השחור".
עוד אמרה ארד: "למרות שזה מגיע אחרי 50 שנה של עיכוב כואב מנשוא המימוש וההשקעה הכספית והמקצועית המשמעותית של ממשלת גרמניה תשפוך סופסוף אור על הטרגדיה הנוראית למשפחות הי"א, לספורט הישראלי ולציבור בישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו