"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרשת סמים גדולה של אתלטים קנייתים: "איום רציני על הספורט שלנו"

בית דין המשמעתי נגד סמים הגיע למסקנה כי קיימת "פעולה רפואית שמסייעת לספורטאים לנסות ולטשטש עבירות סמים" • החשד התעורר בעקבות הסנקציה על האתלטית האולימפית הקנייתית אגלאי נפונה נליאניה שהושעתה לשמונה שנים

,עודכן
0השמעה
אגלאי נפונה נליאניה (במרכז). אחרי המקרה שלה הכל התפוצץ, צילום: מתוך טוויטר

המלחמה בסימום בספורט עלתה בשנים האחרונות מדרגה והנה היום (רביעי) הגיעה פרשה חדשה. בית דין המשמעתי נגד סמים, שכונס על ידי יחידת היושרה של האתלטיקה (AIU), הגיע למסקנה כי קיימת "פעולה רפואית שמסייעת לספורטאים לנסות ולטשטש עבירות סמים" לאחר שנמצאו קווי דמיון במספר מקרים בהם היו מעורבים לאחרונה ספורטאים קנייתים.

החשד התעורר בעקבות הסנקציה האחרונה על האתלטית האולימפית הקנייתיתאגלאי נפונה נליאניה בתה-26, שהושעתה מפעילות לשמונה שנים, בשל שלוש הפרות של חוקי האתלטיקה העולמית נגד סמים, בהתנהגות שהסתכמה ב"התנהגות פלילית הכרוכה בהונאות".

"Athletics Integrity Unit suspects criminal systematic doping cover-up operation in Kenya"

If this quality of drug testing and investigations was done for every sport in every country in the world, how many would be caught?https://t.co/OzJtx7dkBT

— Nick Butler (@NickJMButler)April 5, 2023

הרצה למרחקים בינוניים, שסיימה שמיניתבריצה ל-800 מטר במשחקי חבר העמים ב-2018, נמצאה אשמה בנוכחות של חומר אסור, שימוש בחומר אסור, ושיבוש או ניסיון התעסקות בסמים. בזמן הבדיקה שלנליאניה, הפאנל בן שלושת החברים הבחין בדפוס דומה של הסברים וראיות, למקרה דומה של האתלטית בת ארצה, בטי למפוס.

למפוס בת ה-31, המחזיקה בשיא אישי במרתון של 2:23:40 שעות, הורחקה לחמש שנים בינואר בגלל שתי הפרות של חוקי האנטי-סם.גםנליאניה וגם למפוס, אמרו ל-AIU,שהן קיבלו זריקות בזמן שטופלו באותו בית חולים קנייתי והפיקו מסמכים רפואיים לתמיכה בטענותיהם.

בשני המקרים, ה-AIUגילה שהמסמכים היו שקריים, הרופאים לא היו קיימים ושאף אחד מהספורטאים לא קיבל את הזריקה."ברור מהנוסח הכמעט זהה של חלקים מהמכתב מהרופא לכאורה (ד"ר פיליפ מורי) בפרשת למפוס נכתב על ידי אותו אדם כמו המכתב המקביל במקרה הנוכחי", נכתב בהצהרה.

בסופו של דבר, הפאנל הגיע למסקנה שספורטאי עילית קניתיים נעזרים באדם "בעל ידע רפואי רב לבצע מה שמסתכם בהתנהגות פלילית הכרוכה בהונאות", אמר ה-AIU. "אנו רואים בהתנהלות זו עניין של דאגה גדולה וקוראים לנקוט בכל הצעדים האפשריים".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

סימום הפך לנפוץ בקניה, מכיוון שכיום יש בסך הכל 66 ספורטאים שנענשו בשנים האחרונות. זה הביא לכך שממשלת קניה התחייבה להקציב 25 מיליון דולר למאבק בסמים באתלטיקה בחמש השנים הבאות."ברור שסימום בקניה מאורגן יותר ויותר טוב והמקרים האלה מדגישים את המציאות שעובדים בעלי ניסיון רפואי מעורבים", אמר יו"רAIUדיוויד האומן."זהו איום רציני על הספורט שלנו.ה-AIUמבקש לעבוד עם ממשלת קניה, התאחדות האתלטיקה בקניה והסוכנות למניעת סימום של קניה כדי לתקוף את המשבר הזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר