ביינדל וראחימובה, היום באוסטרליה | צילום: AFP

סערה באליפות אוסטרליה: דגל רוסיה הונף במשחקה של האוקראינית

תקרית ביומה הראשון של האליפות לאחר שדגל רוסיה, הונף במפגש בין קטרינה ביינדל האוקראינית לקמילה ראחימובה הרוסייה, על אף האיסור של איגוד הטניס העולמי

תקרית ביומה הראשון של אליפות אוסטרליה בטניס, לאחר שדגל רוסיה, הונף היום (שני) במפגש בין קטרינה ביינדל האוקראינית לקמילה ראחימובה הרוסייה. תומכיה של ראחימובה שהגיעו למגרש מספר 14, הניפו את הדגל במשחק, זאת למרות שרחימובה ילידת רוסיה רשאית להתחרות באופן ניטרלי בטורניר הטניס ואין לה דגל מוצמד בגרפיקת המשחק במהלך שידורי הטלוויזיה.

כזכור, כל השחקנים הרוסים והבלארוסיים אינם מורשים לייצג רשמית את מדינותיהם עקב סנקציות של פדרציית הטניס הבינלאומית (ITF) עקב מעורבות מדינותיהם בפלישה לאוקראינה. ה-ITF  היא אחת מהפדרציות הבינלאומיות הבודדות שמאפשרות לספורטאים מהמדינות להתחרות, כאשר המלצות הוועד האולימפי הבינלאומי מה-28 בפברואר הן מחמירות הרבה יותר - הקוראות להרחיק ללא הגבלת זמן את כל הספורטאים ממדינות אלו.

שגריר אוקראינה באוסטרליה ובניו זילנד, וסיל מירושניצ'נקו, קרא לאכוף את חוק הניטרליות ואמר כי הוא "מכנה בחריפות" את האירוע של הצגת הדגל במשחק הסיבוב הראשון של טורניר היחידות לנשים, בו ביינדל ניצחה 5:7, 7:6, 1:6. "אני מגנה בחריפות את התצוגה הפומבית של דגל רוסיה במהלך משחקה של הטניסאית האוקראינית קתרינה ביינדל באליפות אוסטרליה הפתוחה היום", כתב מירושניצ'נקו בטוויטר. "אני קורא לטניס אוסטרליה לאכוף מיד את מדיניות 'הדגל הניטרלי'."

מירושניצ'נקו הביע בעבר את התנגדותו לכך שהשחקנים יוכלו להתחרות באופן ניטרלי באליפות אוסטרליה הפתוחה, דבר שאושר באוקטובר. גם מרתה קוסטיוק, בת ארצה של ביינדל, שיתפה את תמונת הדגל הרוסי ביציע באליפות אוסטרליה הפתוחה ורשמה "חסרת מילים". האוהדים גם מתחו ביקורת על המארגנים האוסטרליים: "זה ממש נורא! למגרשים המשניים צריכים עוד מאבטחים", רשם אחד המשתמשים בטוויטר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...