שבועיים מרתקים של אליפויות אירופה, יצאו מחר (חמישי) לדרך במינכן, באירוע הספורט הגדול ביותר שקורה בעיר, לראשונה מאז המשחקים האולימפיים ב-1972, שבמהלכם נרצחו אחד עשר מאנשי המשלחת הישראלית.
אחד מהאירועים המרכזיים יהיה בענף התעמלות המכשירים, כשביום הפתיחה יתקיים גמר הקרב רב לנשים, שממנו יעפילו המתעמלות לגמר הקבוצתי ולגמרים על כל מכשיר בנפרד.
את ישראל, ייצגו בבוגרות המתעמלת האולימפית ליהיא רז, שזכתה לפני שנתיים במדליית הארד באליפות היבשת בתרגיל הקרקע, אופיר נצר שהישג השיא שלה היה המקום השישי בגמר הקפיצות באליפות העולם שנה שעברה. בנוסף, ישתתפו גפן דור, נגה שליט ואנדרי טוריסקי ונבחרת הנערות כוללת את: יהלי שושני, ניצן שטיינברג, אלמוג ליזרוביץ' ולירן ברק.
"המטרה שלנו להשיג את הקריטריון לאליפות העולם", סיפרה רז ערב האליפות. "בפן האישי אני מקווה לעשות תרגילים טובים ולעשות תחרות טובה ואז לעלות לגמרים. זה מאוד מרגש לייצג את ישראל, זאת אליפות אירופה שלישית שלי וכל פעם ההתרגשות היא יותר ויותר גדולה". המשלחת ערכה טקס זיכרון באנדרטה לזכר י"א חללי מינכן.
הגברים יחלו את התחרות שלהם רק ביום חמישי הבא, שם כמובן העיניים יהיו נשואות לאלוף האולימפי ארטיום דולגופירט, שיקח חלק בתחרות הגדולה הראשונה שלו, מאז המשחקים האולימפיים בטוקיו שנה שעברה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
