אפריפה. הגיע לגמר עם התוצאה הטובה ביותר | צילום: GettyImages

בלסינג אפריפה: "אני כל כך מתרגש, נגמרו לי המילים"

האצן הישראלי בן ה-18, יזכה לקבל רק הלילה את מדליית הזהב, כשהוא יעלה לפודיום ויושמע ההמנון הישראלי • לפני הפוטו פיניש הוא סיפר: "לשנייה חשבתי בסדר, אני שני, אבל אני מאוד שמח להיות שני לטבוגו'"

וואו איזה לילה זה היה. בלסינג אפריפה נתן הלילה (בין חמישי שלישי) את החותמת שהוא נמצא בצמרת האתלטיקה העולמית, לאחר שזכה במדליית הזהב באליפות העולם עד גיל 20 שנערך בקולמביה. 

אפריפה בן ה-18, יזכה לקבל רק הלילה את מדליית הזהב, כשהוא יעלה לפודיום ויושמע ההמנון - ואז כבר לא יהיה לו יותר מדי זמן לחגיגות, כיוון שיתחיל להתכונן לעבר היעד הבא שלו בעונה הצפופה – עם אליפות אירופה לבוגרים במינכן, גם שם יהיה מועמד למדליה. 

"אני כל כך מתרגש. נגמרו לי המילים", אמר אפריפה, שסיים שביעי בגמר באליפות העולם באתלטיקה עד גיל 20 בניירובי בשנה שעברה. "לשנייה חשבתי 'בסדר, אני שני, אבל אני מאוד שמח להיות שני לטבוגו'. הגשמתי את החלום שלי". 

ואכן, זה היה צמוד מאוד, כשכולם המתינו להכרעה של הפוטו פיניש, כשבסופו של דבר היה זה הישראלי שחצה ראשון - ואילו במדליית הכסף זכה לטסיל טבוגו הבוטסואני, שיאן העולם בחצי המרחק: "זה המירוץ הטוב ביותר שרצתי בחיי עד כה", אמר המפסיד. "אני באמת אסיר תודה על ההופעה ולא כולם יכולים לרוץ את הזמנים המהירים האלה, ארבעה ימים ברציפות". 

מי שבירך, היה שר הספורט חילי טרופר: "ברכות לאצן בלסינג אפריפה על הישג חסר תקדים וזכייתו באליפות העולם עד גיל 20! נחישות וכישרון גדול הביאו לניצחון ההיסטורי על קו הסיום ולשבירת שיא ישראלי. בלסינג, זכייתך מביאה גאווה עצומה למדינת ישראל. ישר כוח!״ 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

עמי ברן יו"ר איגוד האתלטיקה סיפר: "היום ראינו תוצאה נוספת של התמדה וכוח רצון. אפריפיה ומאמנו איגור בלון הוכיחו היום שאם תחלום על זה, תוכל להגיע לאן שאתה רוצה. אני כל כך גאה בהם ובכל האתלטים והמאמנים הנמצאים באליפות הזו. להסיר בפניהם את הכובע על המאמצים והגאווה שהם מביאים למדינת ישראל ולספורט הישראלי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו