גיא ניב על המסלול | צילום: ASO

הטור דה פראנס יצא לדרך בקופנהגן

גיא ניב, הישראלי של קבוצת פרמייר טק, הוקפץ ברגע האחרון לטור אחרי שעומר גולדשטיין נשר ממנו כיוון שנחשף לחולה מאומת לקורונה • הגשם העדין עם הלחות הצפון אירופית הוסיף לאווירת הקרב שממילא נדלקת בכל זינוק לגרנד טור הצרפתי

הבירה האדומה של דנמרק נכבשה אתמול על ידי צרפת. בלי ספירה מדויקת נראה שכל תושבי קופנהגן יצאו הבוקר (שישי) מהבית, ומיהרו לתפוס מקום צמוד לגדר ההיקפית של קטע הפתיחה לטור דה פראנס הצרפתי.

החגיגה הצרפתית "יושבת" על הדנים כמו כפפה קאסטיום מייד. זה משפט מוזר עבור כתב ממדינה חסרת תרבות אופניים, אבל כמי שחווה את פתיחת הג'ירו באיטליה - אין כאן בסיס להשוואה. העסק גדול פי כמה, עצום מימדים.

אין טעם להתחיל למנות את משאיות ההפקה, ניידות השידור, מטוס הביון שריחף מעל למסוק, מאות מתחמי VIP ובעיקר המוני אדם ברחוב. וזו בכלל מדינה "קטנה" עם כולה 5.8 מיליון תושבים. נדמה שרובם כרגע בקופנהגן ואין שום סיבה לא להבין אותם.

גיום בויבין הרוכב הקנדי של ישראל פרמייר טק, צילום: ASO

על האספלט הרוכבים קיבלו גשם שדפק לכמה מהם את יום הפתיחה עם התרסקויות קלות, שלא גרמו להם להחמיץ את קו הסיום אבל בהחלט עלו להם בסיום חלום הניצחון הכללי בטור.

קריסטס ניילנדס. רוכב של הקבוצה הישראלית,

הגשם העדין עם הלחות הצפון אירופית הוסיף לאווירת הקרב שממילא נדלקת בכל זינוק לגרנד טור הצרפתי. גיא ניב, הישראלי של קבוצת פרמייר טק, הוקפץ ברגע האחרון לטור אחרי שעומר גולדשטיין נשר ממנו כיוון שנחשף לחולה מאומת לקורונה, וזינק לקטע הראשון נגד השעון כשמשימתו העיקרית תהיה בחלק השני של הטור - כשקרקס האופניים הגדול בעולם יגיע להרי האלפים הצרפתים הקשוחים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...