אריארן טיטמוס. קיצצה שש מאיות משיאה של קייטי לדקי | צילום: גטי אימג'ס

לדקי נשארה מאחור: שיא עולם חדש ב־400 מטר חופשי לנשים

אריארן טיטמוס שברה את שיאה של השחיינית האמריקנית עם זמן של 3:56.40 דקות • האוסטרלית מחזיקה כעת בשלושה מתוך ארבעת הזמנים המהירים ביותר אי פעם במשחה זה

השחיינית האוסטרלית אריארן טיטמוס שברה היום (ראשון) את שיא העולם במשחה ל־400 מטר חופשי, לאחר שעצרה את השעון על 3:56.40 דקות. 

בכך שברה טיטמוס ב־0.06 שניות את שיאה של האמריקנית קייטי לדקי, שעמד על 3:56.46 דקות. לדקי קבעה את שיא העולם הקודם שלה לפני חמש שנים במשחקים האולימפיים ב־2016, במסגרת אחת מתוך ארבע מדליות הזהב שבהן זכתה. 

אגב, טיטמוס היתה הראשונה שניצחה את קייטי לדקי ב־400 מטר חופשי במפגש בינלאומי גדול, והביסה אותה באליפות העולם ב־2019 ובמשחקים האולימפיים ב־2021. היום היא הפכה להיות הראשונה ששברה את אחד משיאי העולם של לדקי. 

לאוסטרלית יש כעת שלושה מתוך ארבעת הזמנים המהירים ביותר אי פעם ב־400 מטר חופשי לנשים. היא אתגרה לראשונה את שיא העולם כששחתה בזמן של 3:56.90 דקות במבחנים האולימפיים בשנה שעברה, ולאחר מכן התקרבה אליו עוד יותר כשניצחה את לדקי עם זמן של 3:56.69 דקות בטוקיו. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

עם שיא העולם שלה, טיטמוס היא כעת האלופה האולימפית (2021), אלופת העולם בבריכות קצרות (2018), אלופת העולם בבריכת 50 מטר (2019), מחזיקת שיא העולם בבריכות קצרות (2018) ומחזיקת שיא העולם במסלול ארוך (2022) ב־400 מטר חופשי לנשים, ומסמנת את עצמה כשחיינית ה־400 מטר חופשי הגדולה בהיסטוריה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...