דניאל תייס. צילום: Getty images באדיבות מכבי ת"א

עודד קטש יסתדר: מכבי תל אביב קיבלה הזדמנות נדירה ולא שאלה שאלות

ההחתמה של דניאל תייס לשנתיים לא עונה על צרכי הגבוה הקלאסי של המאמן הישראלי, אבל כן הביאה לישראל את הסנטר האירופי הכי איכותי מאז סופוקליס שחורציאניטיס • על הנוכחות והניסיון שלו אין עוררין, עכשיו הוא יצטרך להשתלב בשיטה החדשה, שלא תואמת באופן מושלם את יכולותיו

[object Object]

לא כל יום נוחת כאן סנטר שהוא אלוף עולם ואלוף אירופה. מכבי תל אביב יכולה להתגאות שהיא מצרפת לשורותיה את דניאל תייס, שזכה עם נבחרת גרמניה במונדובאסקט וביורובאסקט וגם הגיע איתה לחצי גמר הטורניר האולימפי - כל זאת בשלוש השנים האחרונות.

אחרי קיץ מלא עליות וירידות ובעיקר ירידות בחיפוש אחרי סנטר דומיננטי, היא הצליחה לשים יד על שחקן מהשורה הראשונה ולאזן מאוד את הסגל שלה. על הנייר, כבר מזמן לא היה למכבי סנטר ברמות האלה.

לפעמים צריך גם מזל. תייס לא היה שחקן חופשי. הוא היה חתום בפרויקט הגרנדיוזי של וילרבאן שהיה אמור לשדרג אותה מקבוצת תחתית ביורוליג לקבוצת פיינל פור. העסק קרס בדרך וכל הכוכבים שהוחתמו עוזבים, כולל תייס. בניגוד למקרים קודמים, מכבי פעלה במהירות ונחישות.

דניאל תייס, צילום: Getty images באדיבות מכבי ת"א

האיכות גוברת על הכל

דניאל תייס לא סומן ככוכב גדול. העונה שהקפיצה אותו הייתה באמצע העשור הקודם תחת אנדריאה טרינקיירי בבאמברג. משם, אולי בניגוד לציפיות, הוא עשה לא פחות משבע שנים ב-NBA. הרבה עבודה קשה והתמודדות עם אתגרים היו בדרך.

באמצע העונה שעברה הוא חזר לאירופה וחתם במונאקו. העונה הראשונה הייתה הצלחה והקבוצה הגיעה לגמר הפיינל פור של היורוליג. בעונה האחרונה, כשברקע כל הבעיות הכלכליות שעברו על הקבוצה, הייתה פחות מוצלחת. ייתכן שגם הגיל (34) מתחיל לעשות את שלו. 

דניאל תייס, צילום: FIBA

אם הייתה לעודד קטש הבחירה החופשית מבין הסנטרים המובילים ביורוליג, הוא כנראה לא היה בוחר בתייס. המאמן הישראלי מעדיף שהסנטרים שלו ידרשו פחות תשומת לב התקפית ויידעו לזרום עם משחק ההתקפה. לא משחקים אצלו סנטרים שהם שחקני מטרה, אלא כאלה שיודעים לסיים התקפות בצבע. קטש מעדיף סנטרים אתלטים ותייס הוא לא כזה.

ולמרות כל זאת, נראה שקטש יחבק את השחקן שהגיע כי הוא מקבל סנטר ברמות הגבוהות עם ניסיון ביורוליג. סנטר ברמות שלא היו כאן מאז ג׳וש ניבו. הסנטר האירופי הכי טוב שהיה כאן מאז סופוקליס שחורציאניטיס.

דובר רבות על זה שמכבי לא הצליחה לשים את ידה על סנטר בכיר עם ניסיון יורוליג. היו לא מעט פספוסים בדרך, אבל הנה באה ההזדמנות השנייה והיא מוצאת אחד כזה. אפרופו ההתאמה לכדורסל של קטש - כשמגיע שחקן ברמה הזו, אתה לא שואל שאלות. כשמגיעה הזדמנות כזו, לא שואלים שאלות.

עודד קטש, צילום: עודד קרני

זמן לעשות התאמות

קטש יצטרך לעשות התאמות. זה יהיה גם מבחן עבורו. עם תייס הכדורסל שלו לא תמיד יזרום בדרך שהוא רוצה. הוא לא מהסנטרים שרק יחסום ויתגלגל פנימה, אלא מרכז תשומת לב התקפית והוא שחקן שצריך שיפעילו אותו. מצד שני, אתה לא מוותר על הנוכחות ההתקפית שלו גם בגלל העובדה שהוא שחקן שיודע לקלוע משלוש. 

ת׳ייס הוא רק 2.03 מ' ובהגנה קטש לא יקבל סנטר חוסם ואחד שמנקה את הרחבות, אבל שוב יקבל נוכחות וניסיון שלא מוצאים כל היום. האיכות שלו עולה על כל המגרעות ואי ההתאמות לשיטה של המאמן, וזה עוד לפני שדיברנו על כמויות הניסיון שלו וההיכרות המחודשת הטובה שעשה עם הכדורסל האירופי בעונה וחצי במונאקו.

אם ארמנדו בייקוט ייתן את תרומתו ברמה האתלטית וההגנתית, אז מכבי מצאה את הפתרון שחיפשה בעמדת הסנטר. תייס הוא ללא ספק שחקן שמשדרג אותה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...