כריסטיאנו רונאלדו ולאמין ימאל. צילום: EPA

נדב יעקבי קבע: זו הפייבוריטית לזכייה במונדיאל 2026

שהטורניר הגדול בעולם כבר מעבר לאופק, הפרשן בחר ודירג את תשע הנבחרות הבכירות, המועמדות לזכייה בגביע העולמי בארה"ב בקיץ הקרוב

[object Object]

150 ימים בדיוק נותרו עד שריקת הפתיחה של מונדיאל 2026. החגיגה הגדולה תצא לדרך ב-11 ביוני באצטדיון אצטקה כאשר מקסיקו, אחת משלוש המארחות, תפתח את דרכה מול דרום אפריקה – שחזור של משחק הפתיחה במונדיאל 2010. הגיע הזמן לדרג את המועמדות הבכירות להניף את הגביע ב-19 ביולי באצטדיון מט-לייף בניו ג'רזי.

מונדיאל בכל מחיר: פיפ"א הקפיצה מחירים – והישראלים לא נרתעים >>

מונדיאל 2026: השיטה החדשה, הבתים - והשיאים שעשויים להישבר >>

9. פורטוגל

אי אפשר להתחמק: כריסטיאנו רונאלדו היה ונשאר השם הגדול ביותר בנבחרת פורטוגל, גם כשהוא בן 41. מצד אחד מדובר באחד השחקנים הגדולים בהיסטוריה, ומי שיהיה הראשון להבקיע 1,000 שערים, אבל מצד שני בגילו המתקדם לא בטוח שהוא אמור להיות משותף בכל משחק של פורטוגל במונדיאל.

זו הבעיה הגדולה של המאמן הספרדי רוברטו מרטינס, שעשוי להתקשות להתמודד מול הכוח שיש לרונאלדו בנבחרת, מה שעשוי להשפיע על ההחלטות המקצועיות שלו. יחד עם זאת צריך לזכור, מבחינת העומק בסגל, פורטוגל לא נופלת מיתר הנבחרות הגדולות. הקישור שלה מדהים, עם ויטיניה וז'ואאו נבש הצעירים, לצד ברונו פרננדס וברנרדו סילבה הוותיקים, כשמאחור נמצא נונו מנדש, המגן השמאלי הטוב בעולם.

כריסטיאנו רונאלדו חוגג צמד במדי פורטוגל, צילום: AFP

8. נורבגיה

כולם מצביעים על נורבגיה כעל "הסוס השחור" של המונדיאל, ולא רק בגלל ארלינג האלנד, החלוץ של מנצ'סטר סיטי. אין בכלל ספק שזהו דור הזהב של הכדורגל הנורבגי. מעולם לא היו למדינה הסקנדינבית הזו כל כך הרבה כוכבי על. חוץ מהאלנד יש לה את מרטין אודגור, קפטן ארסנל, את אלכסנדר סורלות' מאתלטיקו מדריד ואת אנטוניו נוסה בן ה-20 מלייפציג.

נורבגיה הוגרלה לבית קשה, שבו תשחק נגד סנגל וצרפת החזקות, אבל במונדיאל שבו יעלו גם רוב הנבחרות שיסיימו במקום השלישי, הנורבגים יכולים להיות די רגועים. מצד שני לשחקנים הללו אין ניסיון בטורנירים גדולים, וזה סיפור שונה לחלוטין ממשחקי מוקדמות. ההיסטוריה מראה ש"סוסים שחורים" מגיעים לכל היותר לחצי הגמר.

ארלינג האלנד ואלכסנדר סורלות' חוגגים, צילום: רויטרס

7. מרוקו

מרוקו הדהימה את העולם לפני שלוש שנים כאשר העפילה לחצי גמר המונדיאל בקטאר והפכה לנבחרת האפריקנית הראשונה שעושה זאת. התחושה היא שמאז מרוקו רק התחזקה. הסגל של המאמן וואליד רגראגי עמוס בכוכבים מהליגות הטובות בעולם, בהנהגתו של הקפטן ומי שנחשב למגן הימני הטוב בעולם, אשרף חכימי.

בראהים דיאס מריאל מדריד ואליאס בן סגיר מלברקוזן הם רק שניים משורה של שחקנים בכירים שהחליטו לייצג את המדינה ממנה היגרו הוריהם לאירופה. ההגרלה לא האירה פנים למרוקו, היא תפתח מול ברזיל ובמשחקה השני תשחק מול סקוטלנד. אם תעפיל מהבית הלא פשוט הזה (מהאיטי היא אמורה לנצח), השמיים הם הגבול עבור "אריות האטלס".

אשרף חכימי. הכוכב של מרוקו, צילום: AFP

6. גרמניה

מאז הזכייה בגביע העולם ב-2014 גרמניה לא עברה את שלב הבתים, גם ב-2018 ברוסיה וגם ב-2022 בקטאר. הפעם זה לא יקרה. אין מצב שגרמניה לא תעפיל לשלב הנוקאאוט מבית שבו היא תשחק מול קורסאו, חוף השנהב ואקוואדור. השאלה היא מה יקרה לאחר מכן.

ביורו אותו אירחה גרמניה לפני שנה וחצי היא נראתה נהדר והפסידה רק לספרד, אלופת התואר. נראה היה שהמאמן יוליאן נגסלמן הצליח להחזיר לפחות חלק ממה שאפיין את הנבחרת בעבר: אנרגיות גבוהות, מנטליות חזקה ועוצמות פיזיות. מה שעשוי לעשות את ההבדל הפעם הם שני הצעירים של באיירן מינכן: ג'מאל מוסיאלה, שלא שיחק חצי שנה בשל פציעה ולכן אמור להגיע רענן, ולנארט קארל בן ה-17, סנסציה חדשה של הכדורגל הגרמני.

פלוריאן וירץ וג'מאל מוסיאלה, צילום: Getty Images

5. ארגנטינה

רק שתי נבחרות בעבר הצליחו לזכות במונדיאל פעמיים ברציפות: איטליה בשנות ה-30 וברזיל בתחילת שנות ה-60. מאז 1966 אף נבחרת לא הצליחה להגן על תארה, מה שמקטין את סיכוייה של ארגנטינה לעשות זאת.

ב-2022 בקטאר ליונל מסי היה בשיאו – כבש, בישל והנהיג את האלביסלסטה לזכייה השלישית שלה בגביע העולם. בקיץ 2026 מסי יהיה בן 39 ואחרי שלוש שנים שהוא לא משחק בקצב של הכדורגל האירופי. לארגנטינה לא חסרים כוכבי-על גם בלי מסי – לאוטרו מרטינס, חוליאן אלברס, אלכסיס מקאליסטר ואנסו פרננדס – אבל יהיה להם קשה לשחזר את מה שהם עשו בקטאר כשמסי לא תמיד בהרכב.

מסי במדי נבחרת ארגנטינה, צילום: AFP

4. אנגליה

אנגליה סיימה את מוקדמות המונדיאל עם מאזן מושלם של 8 נצחונות ו-0:22 בהפרש שערים, אך המשחקים מול סרביה, אלבניה, לטביה ואנדורה לא מייצגים את כוח הנבחרת האמיתי. אנגליה היא מועמדת לזכייה בזכות חזרה להיות נבחרת רלוונטית, העפילה פעמיים לגמר היורו והגיעה לחצי הגמר במונדיאל 2018.

השאלה היא האם המאמן הגרמני תומאס טוכל יוכל להוביל את אנגליה לזכייה ראשונה בגביע העולם אחרי 60 שנה. לסגל אין חוסרים: הארי קיין, ג'וד בלינגהאם, פיל פודן, בוקאיו סאקה ודקלן רייס – כולם שם.

הארי קיין חוגג, צילום: רויטרס

3. צרפת

אלופת העולם ב-2018 וסגנית אלופת העולם ב-2022, צרפת, היא מועמדת בכירה ללכת עד הסוף גם ב-2026. זה יהיה המונדיאל הרביעי והאחרון של המאמן דידייה דשאן (שיחליף אותו זינדין זידאן), ואולי בשל כך הנבחרת משחקת כדורגל התקפי ונועז יותר.

קיליאן אמבפה מוביל את הסגל ומסוגל לשנות את המשחק. בכל עמדה יש שחקן מהטובים בעולם, והיא שואפת להיות הנבחרת השלישית בהיסטוריה שתגיע לגמר שלוש פעמים ברציפות.

קיליאן אמבפה, צילום: EPA

2. ברזיל

24 שנים עברו מאז הזכייה האחרונה של ברזיל במונדיאל. הפעם הנבחרת החדשה בהדרכת קרלו אנצ'לוטי, האיטלקי הוותיק, שיאן הזכיות בליגת האלופות, ומי שתחת הדרכתו בריאל מדריד שיחקו ויניסיוס, רודריגו, אדר מיליטאו ואנדריק.

גם אם התוצאות במוקדמות לא היו מלהיבות (6 הפסדים ב-18 המשחקים), ברזיל של המונדיאל לא תהיה ברזיל של המוקדמות. לראשונה מאז מונדיאל 2010 הנבחרת לא תהיה תלוייה בניימאר, כאשר מי שאמור לבלוט הוא אסטבאו, החלוץ בן ה-18 של צ'לסי.

ויניסיוס ג'וניור חוגג במדי נבחרת ברזיל, צילום: Getty Images

1. ספרד

נבחרת ספרד, שמדורגת במקום הראשון בעולם, לא הפסידה ב-31 משחקים רשמיים מאז 2023. המאמן לואיס דה לה פואנטה מצליח עם סגל עמוק ואיכותי, ולאמין ימאל בן ה-18 סיים במקום השני בכדור הזהב. יש לה את כל הכלים לזכייה במונדיאל, 16 שנה אחרי הזכייה ב-2010 בדרום אפריקה.

אז נכון, לה רוחה נוצחה בדו-קרב פנדלים מול פורטוגל בגמר ליגת האומות (לא במשחק עצמו), אבל גם בליסבון יודו שהנבחרת הספרדית היא כרגע הטובה בעולם, והמועמדת מספר אחת לזכות במונדיאל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
לאמין ימאל במדי נבחרת ספרד, צילום: רויטרס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...