"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
בשישי: הפיינל פור

אגדה בלי כוכבית: מייק ג'יימס יזכר כשחקן היסטורי גם בלי זכייה ביורוליג

למלך הסלים של המפעל בכל הזמנים אמנם אין תואר, אבל הקבוצה שהוא מוביל, מונאקו, עושה לו הנחה בגלל המסורת והמורשת הנבנית שלה • וגם: המבחן הגדול של שאראס עם פנרבחצ'ה

,עודכן
0השמעה
מייק ג'יימס חוגג עם שחקני מונאקו. צילום: AFP

רגע השיא של הכדורסל האירופי – הפיינל פור של היורוליג– יצא לדרך ביום שישי באבו דאבי. פנרבחצ'ה, פנאתינייקוס, מונאקו ואולימפיאקוס יתמודדו ביניהן על תואר אלופת אירופה, באירוע שעשוי להיותמהצמודים והמותחים שידעה הליגה בשנים האחרונות. רגע לפני שהכדור עולה לאוויר, כותבי "ישראל היום" ניסו לענות על השאלות הבוערות לקראת חצאי הגמר.

לחלק הראשון בכתבהלחצו כאן<<

עבור שאראס מדובר בפיינל פור שישי כמאמן. אם גם הפעם לא יזכה – האם זו החותמת שהוא פשוט לא מספיק טוב לרמות האלו?

אבי סגל:מאמן שמגיע שש פעמים לפיינל פור עם שלוש קבוצות שונות לא יכול שלא להיחשב לרמות הגבוהות ביותר. אם היה נכשל בסדרות – זה סיפור אחר, אבל כאן מדובר במשחקים בודדים שלפעמים מוכרעים על מהלך לפה או לשם. עם זאת, הוא חייב לשחזר היטב איפה טעה בפעמים הקודמות – ולתקן.

יעקב מאיר:הגדולה של מאמנים כמו ז'ליקו אוברדוביץ', פיני גרשון, דייוויד בלאט ואטורה מסינה (של פעם, כמובן) – הייתה ביכולת להביא את הקבוצות שלהם לשיא בזמן הנכון. עוד הפסד במאני טיים ישים על שאראס חותמת של מאמן טוב לעונה הסדירה, אבל לא כזה שזוכה בתארים.

נדב דימנד:חד-משמעית כן. לדעתי, שאראס הגיע לפיינל פור עם סגלים טובים מאוד – לא בהכרח בגלל הגדולה שלו כמאמן. העונה, יש לו את כל הכלים כדי לקחת את התואר. הוא לא הוציא את המיטב מהשחקנים שלו (ראו ערך בונזי קולסון), ואם גם הפעם הוא לא מסיים עם גביע – זו לדעתי תעודת עניות.

שאראס,צילום: EPA

אם מייק ג'יימס שוב יפשל – האם זה יהיה כתם רציני בקריירה שלו?

סגל:זכייה תהפוך אותו לאחד הגדולים ביותר. הפסד – לא בהכרח כתם, כי הוא מוביל קבוצה כמו מונאקו, שלא נחשבת לפייבוריטית. עצם זה שהוא מוביל מועדון צעיר לפיינל פור בפעם השנייה – כמעט שווה ערך לזכייה במועדון אחר. אסור לשכוח – הוא מהשחקנים המשפיעים ביותר ביורוליג בעשור האחרון.

מאיר:לא. מונאקו לא פייבוריטית, והיא גם בנחיתות מבחינת הקהל, כך שהפסד בפיינל פור אינו כישלון מבחינתה. אמנם לסיים קריירה בלי תואר יורוליג יהיה כתם מסוים, אבל גם כך – ג’יימס הוא כבר אחד הגדולים ששיחקו במפעל.

דימנד:מצד אחד – כן. כוכב ענק כמוהו חייב לזכות בתואר לפחות פעם אחת. מצד שני – אם הוא יעשה את זה דווקא עם מונאקו, זה יהיה הישג עצום. אמנם למונאקו יש סגל מצוין, אבל ברמת המורשת והמסורת – זה יהיה הישג נדיר אם תגבור על האריות שנאבקות איתה על הגביע.

מייק ג'יימס,צילום: EPA

זו הפעם הראשונה מאז 2004 שאין קבוצה ספרדית בפיינל פור. מקריות – או חילופי משמרות ביורוליג?

סגל:מדובר בעונה נקודתית, שבה לריאל מדריד וברצלונה היו סגלים שלא היו מספיק טובים. ריאל עברה חילופי משמרות שלא נוהלו נכון, וברצלונה סבלה מפציעות משמעותיות. מדובר בשני מועדוני-על עתירי תקציב – הם יישארו חזק בצמרת, אין לי ספק.

מאיר:שילוב של חילופי משמרות שלא קרו, מאמנים לא מספיק טובים ופציעות שפגעו בקבוצות. ברור ששתי הקבוצות צריכות לעבור שידוד מערכות כדי לחזור לפיינל פור.

דימנד:גם וגם. אני מאמין שברצלונה וריאל עוד יבנו בעתיד קבוצות חזקות מספיק, אבל התחרות הכלכלית באירופה גדולה, ויש סיכוי שהן יידחקו מעט הצידה – בעיקר ברצלונה, שהתקציב שלה נמוך משמעותית מריאל, וגם בסיס האוהדים שלה פחות חזק.

מריו הזוניה,צילום: EPA

לסיכום, מי לדעתכם תזכה בתואר?

סגל:פנאתינייקוס

מאיר:פנאתינייקוס

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

דימנד:אולימפיאקוס

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר