התקיפה ההיסטורית של ארצות הברית על מתקני הגרעין של איראן בפורדו, נתנז ואיספהאן, עליה הכריז הלילה (בין שבת לראשון) נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, תפסה רבים בהפתעה מוחלטת, כאשר אחרי שבוע וחצי מאז פרוץ מבצע ״עם כלביא״, האמריקאים החליטו לאחד כוחות עם ישראל ולסייע במערכה הלא פשוטה.
בעוד הבוקר (ראשון) כבר נרשמה תגובה איראנית למתקפה של ארה״ב עם מטח טילים על מדינת ישראל, יש הבנה מלאה כי התקיפה ההיסטורית שביצעו מפציצי ה-B2, אשר התמקדו בהטלת פצצות כבדות וחודרות בונקר על המבצר בתוכו ממוקם מתקן הגרעין בפורדו, שנחשב למרכזי בתוכנית הגרעין האיראנית.
מי שהתרגש במיוחד מהצורה בה מתנהלת המערכה מול איראן עד כה, כולל רגע השיא בהצטרפות של צבא ארצות הברית הלילה, הוא לא אחר מאשר אגדת הג׳ודו אורן סמדג'ה, הישראלי הראשון שזכה במדליה אולימפית עם מדליית הארד שלו במשחקים האולימפיים בברצלונה ב-1992, אשר אימן עד לאחרונה את נבחרת הגברים של ישראל בג׳ודו והוביל להישגים חסרי תקדים, עם זכיות במדליות אולימפיות בריו דה ז׳ניירו, טוקיו ופריז.
כזכור, אל המשחקים האולימפיים בפריז, בהם הדריך את פיטר פלצ׳יק בדרך לזכייה במדליית הארד האולימפית, הגיע סמדג׳ה לאחר שאיבד את בנו הבכור, עומר סמדג׳ה ז״ל, אשר ב-20 ביוני 2024, לפני שנה ויומיים, נפל בקרב במסגרת שירות מילואים בחטיבת אלכסנדרוני במהלך מלחמת ״חרבות ברזל״. בנוסף, סמדג'ה, כאב שכול ואגדת ספורט ישראלית, השיא משואה בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל ביום העצמאות האחרון.
אורן סמדג׳ה פרסם בחשבון הטוויטר שלו את התמונות מלפני שנה, בהן ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע לנחם אותו ואת משפחתו לאחר נפילתו של עומר ז״ל, וכתב במסר מחזק לראש הממשלה על רקע המתקפה האמריקאית באיראן: ״הגעת אלינו הביתה בדיוק לפני שנה וחיבקת אותנו ביום הכי קשה שלנו כמשפחה. מחבקים אותך, אדוני ראש הממשלה, על ההתעקשות וההחלטה ללכת עד הסוף, בלי פשרות ובלי פחד״.
עוד הוסיף סמדג׳ה, והתייחס להמשך המערכה מול איראן, וכמו כן, גם לחזית הפתוחה ברצועת עזה: ״להמשיך עד הסוף, ולהחזיר עד האחרון מהחטופים, שנמצאים בגהנום. תודה לכוחות הביטחון של ישראל על העוז, המסירות, וההגנה על העם והמדינה. הלב איתכם. חיבוק גדול מהבית. #זוכרים_את_עומר״.

