כשהפועל ת"א בנתה את הקבוצה שלה העונה שלומי אזולאי היה אחד היסודות שבה. כמו העמוד במרכז האוהל, אליו מחוברים החבלים במשחק ההתקפה של האדומים. אלא שאזולאי פתח לא טוב את העונה, נפצע, נעלם, ולך תבנה התקפה כשאחד היסודות שלה לא שם.
המשחק מול בני סכנין בפלייאוף העליון רק המחיש עד כמה אזולאי יכול היה לקחת את העונה של הפועל ת"א למקום אחר, מוצלח יותר. כי כשיש יסודות טובים להתקפה, גם כאשר יש פיגור (גיא מלמד, 43), אפשר לתקן את היריעות ולהרים הכל מחדש. זה אולי סיפור הקריירה של שלומי הקשר, אולי גם זה של החלוץ שמשחק בהפועל עם אותו השם, אבל הוא לא חלק מסיפור המשחק מול סכנין.
כשהקשר במיטבו, אין הרבה שחקני התקפה עם יכולות כמו שלו בליגת העל. הוא בישל ליואב תומר את השוויון (84) ובתוספת הזמן (95) הבקיע את שער הניצחון שהביא 3 נקודות יקרות וראשונות להפועל ת"א בפלייאוף העליון.
מנגד, סכנין רשמה הפסד ראשון העונה בבלומפילד מול התל אביביות בארבעה משחקים. אבל ההפסד הזה יכול להיות ההבדל מבחינת סכנין בין עונה טובה בפלייאוף העליון לעונה מצוינת עם כרטיס לאירופה.

