רוני לוי לקראת הגומלין בקונפרנס ליג: "עוד לא השלמנו את העבודה"

מאמן הפועל באר שבע נערך למשחק מול ארדה קרדז'אלי הבולגרית • למרות יתרון שני השערים, לוי הזהיר את שחקניו משאננות: "עברנו רק משחק אחד מתוך שניים" • טיבי: "מוזר ללבוש אדום, אבל אני מחויב אך ורק לבאר שבע"

רוני לוי , צילום: דני מרון
רוני לוי, צילום: צילום: דני מרון

הפועל ב"ש תארח מחר (חמישי) באצטדיון המושבה את ארדה קרדז'אלי הבולגרית, למשחק הגומלין בסיבוב המוקדמות השני של הקונפרנס ליג. לב"ש יתרון מבטיח של 0-2 מהמשחק הראשון, אך המאמן רוני לוי הזהיר את שחקניו משאננות.

הקבוצה קיימה היום את מסיבת העיתונאים שלה לקראת הגומלין בהשתתפותו של לוי, יחד עם הבלם איתן טיבי. "המצב הוא כזה שצריך להיות מרוכזים ומוכנים למשחק", הבהיר המאמן בתחילת דבריו והוסיף: "אנחנו במשחק אחד מתוך שניים ולא השלמנו את העבודה. יש לנו מספיק שחקנים מנוסים".

על היריבה הוסיף המאמן: "אנחנו מתייחסים ומכבדים את היריבה. ממה שלמדנו, יש להם חלק קדמי מאוד מסוכן עם שחקנים איכותיים. גם במשחק עצמו הרגשתי שאם אנחנו קצת מזייפים הגנתית זה מסוכן. כולם אצלנו נרתמו לעזרה ומנענו מהם להביא לידי ביטוי את היכולות שלהם" .

על כך שהמשחק יתקיים במושבה אמר: "אנחנו משחקים בבית מול הקהל ורוצים לנצח. צריך לעשות את זה באחריות ולא להיות חשופים הגנתית. אנחנו בישראל אז מרגישים בבית. אנחנו מקווים שהקהל יגיע ויתמוך בנו כי יש לנו קהל נהדר".

לוי נשאל על הניסיון שלו ושל שחקניו בשלבי בתים באירופה, והאם הדבר יסייע להם גם העונה: "לשמחתי הייתי פעמיים בשלב הבתים, פעם עם מכבי חיפה ופעם עם סטיאווה בוקרשט. כמו בגביע, אנחנו רוצים לחשוב שלב שלב ולהגיע לבתים. אנחנו כרגע מול הבולגרים, מקווה לעבור אותם ואז נתכונן ליריבה הבאה".

המאמן נשאל על שילוב שחקני הבית ועתידו של הקשר תומר יוספי ואמר: "גם לי באופן אישי, שחקני בית חשובים מאוד, על אחת כמה וכמה שהם איכותיים ומקצוענים. אנחנו מאוד רוצים שחקנים שגדלו במחלקת הנוער, ונעשה את המקסימום לשלב אותם. אנחנו רק בתחילת השנה וכולם יקבלו דקות משחק. במקביל להכנות לאירופה ממשיכים לחפש חיזוק בעמדות שחשובות לנו. אנחנו מחכים לשחקנים טובים ולא למציאה. השוק מאוד קשה".

הבלם איתן טיבי סיפר על ההתאקלמות בקבוצתו החדשה: "הייתי תשע שנים במכבי ת"א. לעשות את המעבר הזה לא היה קל, אבל אני מאוד שמח שאני בב"ש ויש לי המון מטרות להשיג בעונה הזאת, הן קבוצתית והן אישית. יש הרבה תחרות על כל עמדה וטוב שכך בקבוצה שרוצה הישגיות".

עוד הוסיף טיבי: "ברגע שקיבלתי את ההחלטה אני שלם איתה עד הסוף. אני אולי לא רגיל ללבוש את המדים האדומים, אבל ברגע שלבשתי אותם אני מחויב אליהם. בכל אימון ובכל משחק אתן הכל כדי שהקבוצה תצליח. גרמו לי להרגיש מהתחלה שאני שייך ולהתחבר למערכת מאוד מהר. זה משהו שמאוד עזר לי ומרגיש לי טוב, כיף לי".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

על הרצון לזכות בתארים אמר הבלם הוותיק: "תארים לא לוקחים בתחילת הדרך. נבנה פה משהו טוב ואני עוד לא יודע מה ההישגיות שתהיה פה. לבוא ולשים פה מטרה מסוימת כמו אליפות או גביע זה עוד מוקדם. צריך לחכות שהקבוצה תתחבר ואם זה יקרה אפשר לבנות פה משהו טוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר