אלכסנדר פאסארו הברזילאי מסתמן כמועמד המוביל להיות המנכ"ל הבא של מכבי נתניה, מספר שבועות אחרי שגיל לב עזב את התפקיד. פאסארו הוא יד ימינו ויועץ קרוב של הבעלים רוס קסטין, וכבר היה חלק מההחלטות של קסטין על הבאת שחקנים לקבוצה עוד מימי יוסי אבוקסיס, כולל הבאתו של החלוץ לוקאס פראיזו.
לאחר שיגיע, פאסארו יחליט מי יהיה המנהל המקצועי. המינוי מבטא את הרצון של קסטין לשלוט באופן כמעט בלעדי, גם מבחינה מקצועית, על הנעשה במכבי נתניה.
פאסארו צבר ניסיון ניהולי בכמה מהמועדונים הגדולים בברזיל. הפרופיל שלו שונה מזה של מנהל כדורגל ישראלי טיפוסי, שכן לצד עבודה במועדונים בכירים, הוא מביא גם השכלה משפטית והתמחות בניהול מקצועי ובמשפט ספורט.
הוא מילא שורה של תפקידים בכירים בסאו פאולו, בהם מנהל מחלקת הכדורגל - תפקיד אליו נכנס בגיל צעיר. בהמשך עבר לוואסקו דה גאמה, שם כיהן כמנהל הכללי של מחלקת הכדורגל והתמודד עם אתגרים ניהוליים מורכבים. בתקופה זו היה מעורב גם בשלבים הראשונים של תהליכי המעבר למודל ה-SAF, המאפשר להפוך מועדון לחברה בבעלות פרטית או מסחרית.
בין סאו פאולו לוואסקו דה גאמה
לפני כניסתו לעולם ניהול המועדונים, פאסארו עסק בעריכת דין והתמחה במשפט ספורט. הרקע הזה העניק לו ניסיון בעבודה עם חוזים, העברות שחקנים, סוגיות מול פיפ״א והיבטים פיננסיים ומשפטיים של ניהול קבוצת כדורגל.
אחד ההיבטים הבולטים בעבודתו בסאו פאולו היה בניית מערך מקצועי המבוסס על תהליכים מסודרים וניתוח מידע. בין היתר, היה מעורב בפיתוח מחלקה לאיתור שחקנים, בשיפור ניתוח הביצועים ובשימוש בנתונים וב-Big Data כחלק מתהליך קבלת ההחלטות. לצד זאת, הושם דגש על שיתוף פעולה בין הצוותים המקצועיים, על מדיניות חוזים לשחקני מחלקת הנוער ועל שילובם של צעירים בקבוצה הבוגרת.
פאסארו היה מעורב גם בעסקאות משמעותיות של סאו פאולו, ובהן מכירת אנתוני לאייאקס, שכללה סעיף של 20% ממכירה עתידית. ניסיון כזה, לצד עבודתו במועדונים גדולים וההשכלה המשפטית שלו, הוא חלק מהפרופיל המקצועי שהוא מביא עמו כמועמד לתפקיד במכבי נתניה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

