3-4 שחקנים בדרך למכבי תל אביב - ועדיין זה עלול לא להספיק

הצהובים עומדים בפני ימים קריטיים לעונה כולה, החל מהקמפיין האירופי שבסכנה ועד הסגל שרחוק מלהיות מושלם • שני זרים ישוחררו, המנהל המקצועי סטיבן ואנהרן מחפש מחליף לרוי רביבו, ומה בכל זאת גורם לאופטימיות בקריית שלום?

מכבי תל אביב עומדת בפני ימים קריטיים עבור העונה כולה. הערב (חמישי, 21:30) הצהובים יתארחו אצל לוגאנו בשלב הפלייאוף של הקונפרנס ליג, וביום ראשון יפתחו את העונה בליגת העל במשחק חוץ מול הפועל ירושלים. ההכנות רחוקות מלהסתיים, ויש לכך השלכות מקצועיות לטוב ולרע. בקריית שלום יודעים היטב את הפלוסים והמינוסים.

הפלוסים

נתחיל עם הדברים החיוביים. מכבי ת"א עדיין אחד המועדונים היציבים בישראל. התחושה שגם אם הסגל רחוק מלהיות סגור, יוחתמו עוד 3-4 שחקנים והקבוצה תרוץ בצמרת, עדיין קיימת אצל רוב האוהדים. שם נרדף ליציבות הוא דור פרץ, שחתם אחרי סאגה ארוכה, ובינתיים גם עידו שחר ממשיך אחרי שמומשה עליו האופציה. פרץ ושחר היו שני העוגנים של מכבי ת"א בעונה שעברה וימשיכו להוביל גם העונה.

גם ללא השלמת הסגל, הקבוצה הגיעה לגמר גביע הטוטו, שם מחכה לה דרבי מול הפועל ת"א, וכל עוד רוי רביבו וטייריס אסאנטה משחקים, החבורה של קני מילר נראית מחוברת, מאורגנת ובעיקר מאומנת. עצם ההישארות של הסקוטי משדרת גם היא סוג יציבות. מילר מכיר את הסגל שאימן בסיום העונה שעברה וזכה עימו בגביע, את החוזקות והחולשות שבו, סוג של מראה פנימה גם עבור המנהל המקצועי החדש, סטיבן ואנהרן. אם לכל אלה יתחברו עוד 3-4 שחקנים איכותיים, מכבי ת"א תרוץ לאליפות.

דור פרץ. העוגן של המועדון נשאר, צילום: דני מרון

המינוסים

אף אחד לא יודע איך ייראה הסגל הסופי של מכבי ת"א בעוד חודש מהיום. יש הרבה חוסר ודאות סביב עתידם של רביבו, אסאנטה והחלוץ סייד אבו פרחי. על רביבו ואבו פרחי כבר יש או היו הצעות ורצונם להתקדם ברור. כל אחד מהשלושה הוא בסיס מרכזי בחוליה שאליה הוא משתייך. לראיה, ללא רביבו ואסאנטה, מכבי חטפה 3:0 מצסק"א סופיה ואיתם ניצחה 1:3. זו פשוט לא אותה קבוצה בלעדיהם.

המנהל המקצועי, ונהארן, כבר מחפש מחליף לרביבו. הוא קורא את המפה ומבין שלא יוכל להישאר ללא מגן שמאלי דומיננטי. כך גם לגבי אסאנטה, שמצריך תכנית מגירה למקרה שתגיע הצעה והוא יימכר. בנוסף, המועדון ישחרר לפחות שני זרים ויביא אחרים במקומם, אבל לכולם ברור שכדי לרוץ למעלה, הזרים העונה חייבים להיות הרבה יותר משמעותיים מהעונה שעברה.

הבנייה על כריסטיאן בליץ' בקישור נפלה עקב הפציעה שלו שתשבית אותו לכשלושה חודשים, יון ניקולאסקו לא בתכניות וכך גם קרווין אנדרדה. זה אומר שיש לצהובים שלושה שבועות כדי לצרף זרים במקומם, משמע הליגה בפתח, שלב הליגה באירופה עדיין לא מובטח והסגל רחוק מלהיות סגור.

שחקני מכבי תל אביב. יצטרפו עוד 3-4 שחקנים, צילום: דני מרון

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר