טייריס אסאנטה הוא אחד השחקנים שמועמדים לעזוב את מכבי תל אביב בקיץ הקרוב. המגן ההולנדי השתלב בצורה נהדרת בשנתיים שלו בסגל הצהוב והספיק לזכות באליפות, גביע המדינה, אלוף האלופים ולשחק בליגה האירופית.
בראיון שערך ל"פוטבולפריימור" ההולנדי, הוא סיפר את המסע של הקריירה שלו - מהאקדמייה בפיינורד, דרך העבודה בסופרמרקט אלברט היין דרך ההצעה מישראל. בין היתר הוא אמר: "אם כשהייתי עובד באלברט היין היית אומר לי: בעוד כמה שנים תשחק במכבי תל אביב בליגה האירופית, כנראה שלא הייתי מאמין לך".
אסאנטה חוזר רבות מצד המנהל המקצועי לשעבר של מכבי תל אביב, דומיניק פרייס, שהתקשר כל שבוע לסוכן שלו לשאול על מצבו: "הרגשתי שמכבי מאוד רוצה אותי, וזה היה חשוב מאוד. ישבתי עם פרייס במשך שעה, ואחר כך הכול קרה מהר מאוד. זה קצת מפחיד לקבל החלטה בעולם הכדורגל, כי אתה רוצה לקבל את ההחלטה הנכונה ויש לך רק קריירה אחת. בשלב מסוים כבר השתכנעתי וקיבלתי את ההחלטה לעשות את המעבר".
כשהתייחס לצהובים, הוא הזכיר בעיקר את הקהל, אותו הגדיר כ"בית משוגעים": "לא ידעתי הרבה על הכדורגל כאן, כי כשאתה ילד קטן אתה לא חולם לשחק בישראל. כשעשיתי מחקר וראיתי כמה גדול המועדון, רציתי מאוד לעשות את הצעד.
"האצטדיון מלא כאן מדי שבוע ב-30 אלף אוהדים. הם צועקים במשך 90 דקות בכל משחק. זה שונה מהולנד. כאן הם באמת משוגעים. פעם הפסדנו ומתחם האימונים היה מלא באוהדים זועמים. עד כדי כך התשוקה גדולה. אנחנו המועדון הגדול בישראל, אז כשאתה מפסיד הם באים לדרוש תשובות. גם במשחקי חוץ האווירה מאוד קשוחה".
ומה עם העתיד? "מעבר בקיץ הזה הוא בהחלט אפשרות", הוא אומר. "אני יודע מה יש לי כאן, ואני בהחלט לא אחליף את זה במשהו שהוא לא טוב יותר. אשקר אם אגיד שאין עניין. הכול צריך להתאים. יש לך קריירה אחת בלבד, ולכן ההחלטות שאתה מקבל חשובות מאוד. אני לא אקבל החלטות פזיזות. אם לא יהיה מעבר, גם עם זה אני שלם. טוב לי כאן".
עם זאת, המגן הצהיר: "בתוך חמש שנים אני רוצה להיות במועדון צמרת בליגה בכירה. אני מרגיש שזה יעד ריאלי מאוד. כמובן שאצטרך להמשיך לעבוד קשה מאוד בשביל זה, אבל אני משוכנע שאם אעשה זאת, אצליח להגיע לשם".

