חלוץ העבר בן שהר, שעוד מתרגל לחיים אחרי הפרישה לפני כשלושה חודשים וחזר לאחרונה מעבודתו החדשה כפרשן בכאן 11 במונדיאל 2026, התייחס בסשן שאלות ותשובות בסטורי באינסטגרם לקריירה שלו ככדורגלן, כולל התייחסות מפתיעה להתנהלות הכלכלית אחרי חוזה הבוגרים הראשון שלו בצ'לסי.
שהר, ששיחק במהלך הקריירה שלו בין היתר גם בהפועל תל אביב, מכבי חיפה, הפועל באר שבע, מכבי פתח תקווה וכמו כן, גם באנגליה, ספרד, צרפת, גרמניה והולנד, נשאל על ההתמודדות שלו כאשר היה בן פחות מ-17 עם הכסף וההצלחה אחרי החוזה שקיבל בצ'לסי האנגלית - והחליט לנצל את ההזדמנות כדי להסביר לכדורגלנים ולצעירים באופן כללי על התנהלות כלכלית נכונה.
"פתאום אתה מקבל הרבה מאוד כסף"
שהר כתב בתגובה לשאלה כך: "שאלה חשובה של ילד צעיר צדה את עיניי. איך ההתנהלות הכלכלית והעזרה מההורים בגיל צעיר עזרו לי לבנות את ההמשך".
בסרטון שהעלה הגיב חלוץ נבחרת ישראל לשעבר כך: "קודם כל, איך מתמודדים? מאוד מאוד מפתה, הייתי ילד בהפועל תל אביב שכמעט ולא קיבל כסף, ואז בנוער של צ'לסי כן קיבלתי קצת יותר, אבל אז פתאום חוזה בוגרים ואתה מקבל הרבה מאוד כסף".
"ההורים שלי לקחו את רוב הכסף והשקיעו אותו"
"כן אני זוכר שבחוזה אני ידעתי פחות או יותר כמה קיבלתי, אבל בחשבון בנק, בהתנהלות, לא התעסקתי בזה. ההורים שלי עשו דבר מאוד מאוד נכון באותו זמן, את רוב הכסף הם פשוט לקחו לי והשקיעו אותו".
"כן היה לי סכום כסף מסוים שאני נהניתי בו, אבל ידענו לחסוך את זה, ההורים שלי עזרו לנו. אז כמובן, תיעזרו, תשקיעו, כי הקריירה היא ככה עפה מאוד מאוד מהר, גיליתי את זה עכשיו".
"היום שאחרי הוא לא פשוט"
"צריך להשקיע את הכסף וצריך להיות מאוד מאוד חכם ויש היום הרבה אנשי מקצוע שיודעים לעזור. זה מאוד מפתה ללכת ולבזבז ושופוני, אבל בסופו של דבר אתה צריך להשקיע ולחשוב על היום שאחרי, כי היום שאחרי הוא לא פשוט".


