אחרי עומרי גלזר: מכבי חיפה בדרך לשתי עסקאות גדולות

הירוקים עובדים בכל הכוח כדי למצוא קבוצות לפדראו, מתיאס נהואל ופיטר אגבה • דולב חזיזה ודניאל גולאני צפויים לעזוב בקרוב גם הם, כאשר דיקסון מוחמד יצא בהשאלה • בכסף הזה מתכנן ליאור רפאלוב לצרף בלם זר ושחקן כנף ימני

עומרי גלזר. צילום: אלן שיבר

מכבי חיפה ביצעה השבוע מספר מהלכים משמעותיים בבניית הסגל שלה לעונה הבאה, אבל למנהל המקצועי ליאור רפאלוב, נותרו עוד כמה משימות כדי להשלים את הפאזל שיאמן ברק בכר העונה.

רפאלוב קשר מהלכים זה לזה ורתם לכך גם את בכר. למשל, הניסיון להכניס לעניינים את הבלם הברזילאי פדראו על מנת שיחזור לשחק ובהמשך יוכל למצוא קבוצה אחרת. ההבנה הייתה, ששחקן פצוע שלא שיחק בשנה האחרונה, הוא מוצר שיישאר ביציע וישולמו לו כ-400 אלף דולר בשנה הקרובה.

כעת, אחרי שכבר שיחק, נעשים ניסיונות למצוא לו קבוצה ובמקומו לצרף בלם זר נוסף. אחד כזה כבר חתם השבוע, וונדרסון צונאמי. לגבי פדראו, בחיפה עדיין מקווים שימצא קבוצה, גם אם זה יצריך מהמועדון לשלם פיצוי מסוים כדי שהשחקן לא ייפגע כלכלית, גם מתוך אנושיות לעובדה שנפצע ועבר הליכים רפואיים לא פשוטים.

פדראו, צילום: מאור אלקסלסי

מתיאס נהואל מחפש קבוצה

לצד פדראו, בחיפה עדיין רוצים למצוא קבוצות למתיאס נהואל ופיטר אגבה. לגבי האחרון, לא צפויה להיות בעיה. פארול הרומנית היא אחת הקבוצות שבדקה אפשרות להשאילו, אבל בחיפה רוצים לבחור עבור הניגרי את התחנה שתתאים לו, מקום שבו יוכל להתקדם מקצועית ולחזור שחקן טוב יותר, או להימכר תמורת סכום גבוה.

לגבי נהואל, אחרי חצי עונה פחות טובה בפולין, יש קושי גדול יותר למצוא עבורו קבוצה. סוכניו מנסים, אבל בינתיים ללא הצלחה. ועדיין, בחיפה מעריכים כי ככל שיעבור הזמן לקראת סוף חלון ההעברות, קבוצות בחו"ל ייכנסו ללחץ ותימצא לפחות אחת שתקלוט את נהואל.

מתיאס נהואל, צילום: מאור אלקסלסי

דולב חזיזה בדרך למכבי נתניה

לגבי הישראלים שהתבקשו לחפש קבוצה, כמו דולב חזיזה ודניאל גולאני, צפויות התפתחויות השבוע הבא. חזיזה צפוי לחתום לשנתיים במכבי נתניה וגולאני מחוזר על ידי 3-4 קבוצות בליגת העל, בהן עירוני טבריה (שיחק בשורותיה בעונה שעברה) ובני סכנין.

כאשר כל המהלכים הללו יושלמו, תרד מתקציב המועדון גיבנת כלכלית של למעלה מ-12 מיליון שקלים, לאחר ששחקנים כמו קסנדר סברינה, שואו וטריבנטה סטיוארט, כבר עזבו. עבור סברינה ושואו יחד, שולמו למועדון כמיליון יורו.

קסנדר סברינה, ליסב עיסאתוטריבנטה סטיוארט, צילום: מאור אלקסלסי

דיקסון מוחמד יושאל

בגזרת הרכש, בחיפה מתכננים כאמור לצרף עוד בלם זר ושחקן נוסף לעמדת הכנף הימנית, כפי שפורסם ב"היום". כשזה יקרה, הזר השמיני, דיקסון מוחמד, יושאל לקבוצה אחרת ויש לו ביקוש גדול בליגת העל ובליגה הלאומית. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר