במקום דילן בטובינסיקה: הרכש שבדרך למכבי נתניה

במקביל לעניין באקס מכבי חיפה, היהלומים ניהלו משא ומתן גם עם ז'ה מרקוס • כעת, הבלם הברזילאי נמצא על סף סיכום במועדון בעסקת השאלה, ללא סעיף רכישה • הוא צפוי להגיע ישירות לישראל ולא למחנה האימונים • וגם: איך הפך מקפטן הסלסאו עד גיל 17 לשחקן ליגה שנייה בברזיל?

ז'ה מרקוס. צילום: לפי סעיף 27א

במקביל לדילן בטובינסיקה, שהיה מועמד לשוב לישראל ולהגיע למכבי נתניה, היהלומים ניהלו משא ומתן גם עם ז'ה מרקוס. כעת, הבלם הברזילאי הוא זה שכבר נמצא על סף סיכום לעסקת השאלה, כרגע ללא סעיף רכישה. כמו כן, הוא צפוי להגיע ישירות לישראל ולא למחנה האימונים של הקבוצה.

ז'ה מרקוס נחשב לפני כעשור לאחד הבלמים המבטיחים בכדורגל הברזילאי. הוא גדל במחלקת הנוער של אתלטיקו פרנאאנסה, שימש כקפטן נבחרת ברזיל עד גיל 17 והוביל אותה לזכייה באליפות דרום אמריקה בשנת 2015.

כבר בגיל צעיר סומן כבלם שמאלי איכותי, חזק במשחק האוויר, בעל יכולת הנעת כדור ומנהיגות טבעית - תכונות שהובילו גם למעבר מוקדם לכוכב האדום בלגרד.

ז'ה מרקוס. ידע לא מעט עליות ומורדות,

אלא שמאז, הקריירה שלו ידעה לא מעט עליות ומורדות. לאחר תקופות בסרביה ובמונטנגרו, חזר לברזיל, עבר דרך אבאי וקריסיומה ורשם את עונת הפריצה האמיתית שלו דווקא במדי ז'ובנטודה. שם הפך לאחד משחקני ההגנה היציבים בקבוצה והרוויח מעבר לוויטוריה.

בוויטוריה הוא פתח בצורה חיובית ואף היה שחקן משמעותי במהלך עונת 2025, אך בחודשים האחרונים מעמדו השתנה לחלוטין. לפי הדיווחים בברזיל, המאמן ז'איר ונטורה לא ראה בו חלק מהתוכניות המקצועיות והשאיר אותו מחוץ לסגל במספר משחקים, עוד לפני שהוחלט על השאלתו.

במקביל, החל משא ומתן עם ספורט רסיפה, אליה הוא עבר בהשאלה לעונה. אחרי שערך 23 משחקים בליגה השנייה בברזיל, נראה כי הוא מוכן לאתר חדש בישראל - ומדובר רק בעניין של זמן עד החתימה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר