סטיבן ואנהרן. צילום: facebook.com/etofcgyor

לגיונר בכיר קיבל הצעה: תוכנית הרכש של מכבי תל אביב

סטיבן ואנהרן הוצג באופן רשמי כמנהל המקצועי החדש • על הפרק: צירוף של לפחות ארבעה זרים • הצהובים כבר פנו לאלי דסה, ונערכים למכירה של טייריס אסנטה ורוי רביבו • וגם: איזה מאמן הבלגי עומד לחפש?

סטיבן ואנהרן הוצג הבוקר רשמית כמנהל המקצועי החדש של מכבי ת״א, כפי שנחשף ב"היום", ובקבוצה כבר החלו לעבוד על בניית הסגל ומחפשים שחקנים זרים כמעט בכל העמדות.

עד להצטרפותו הרשמית של ואנהרן, ג׳ק אינגלידיס ניהל את מערך הרכש ואת הקשר עם הסוכנים, כשהעמדות שבהן מתמקדים כרגע הן: בלם, מגן ימני, מגן שמאלי ושחקן כנף. במכבי ת״א כבר פנו לאלי דסה בתקווה שיאייש את עמדת המגן הימני, ובמקביל מחפשים אופציות לשחקן זר באותה עמדה.

בנוסף, בקבוצה כבר משלימים עם עזיבתו הצפויה של טייריס אסנטה ונערכים גם למכירתו של רוי רביבו, תוך חיפוש שחקנים מתאימים שימלאו את מקומם. ואנהרן יצטרך להכריע לגבי לא מעט שחקנים זרים, בהם אמיר סהיטי, סיסוקו, הייטור ואנדרדה, שלגביהם קיימת אי־ודאות וחלקם לא צפויים להמשיך.

בנוסף, הוא יצטרך להכריע בכמה סוגיות בוערות נוספות, ובהן הארכת חוזהו של דור פרץ ומכירתו האפשרית של עידו שחר לפרנצווארוש.

אלי דסה, צילום: רויטרס

"זכות גדולה עבורי להצטרף למכבי ת"א"

מנכ"ל מכבי ת"א, ג'ק אנגלידיס, אמר: "אנו שמחים לצרף את סטיבן למכבי תל אביב. סטיבן מביא ניסיון רב ממגוון מועדוני כדורגל ברחבי אירופה. אנו בטוחים כי הידע ויכולות המנהיגות שלו יתרמו לשאיפות של המועדון."

לאחר החתימה אמר ואנהרן: "זו זכות גדולה עבורי להצטרף למועדון בעל היסטוריה, שאיפות ומסורת כמכבי תל אביב. מהשיחות שקיימתי עם ההנהלה הבכירה של המועדון היה ברור לי כי אנו חולקים את אותו חזון ואת אותה שאיפה לבנות עתיד תחרותי חזק. אני נרגש לעבוד עם כולם ומצפה לתרום להגשמת המטרות של מכבי בשנים הבאות".

סטיבן ואנהרן (מימין), צילום: אינסטגרם

לא מחפש מאמני כוכבים

לגבי עמדת המאמן, ואנהרן נוטה להעדיף מאמנים שמוכנים לעבוד לצד מנהל מקצועי דומיננטי, כאלה שמקדמים שחקנים צעירים. הוא פחות מחפש "מאמני כוכבים" ויותר אנשי מערכת.

ואנהרן מאמין במבנה מקצועי שבו המנהל המקצועי הוא בעל ההשפעה המשמעותית על התוויית הדרך המקצועית של המועדון, בעוד המאמן מתמקד בעיקר באימון הקבוצה, בפיתוח שחקנים ובהיבטים הטקטיים, בדומה לגישה שבה נקטה מכבי חיפה בשנים האחרונות. המאמנים המזוהים עם שיטת העבודה שלו מתאפיינים בכדורגל התקפי ובלחץ גבוה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
סטיבן ואנהרן (מימין), צילום: Eto FC
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...