אחרי מכבי תל אביב: כך ז'רקו לאזטיץ' פספס את התפקיד הבא

המאמן שפוטר מהצהובים בסוף ינואר עדיין מחכה לקבוצה הבאה - ולאחרונה ניהל מו"מ שלא צלח עם טולוז • נשיא המועדון בו פרץ חשף: "אם לא היינו יורדים לליגה השנייה, הוא היה חוזר, כשהוא עזב התחיל כאוס"

ז'רקו לאזטיץ'. צילום: EPA

ז'רקו לאזטיץ' עדיין ממתין לתפקיד הבא לו אחרי שפוטר ממכבי תל אביב בסוף ינואר. בינתיים, בסרביה חשפו היום (ראשון) כי המאמן היה קרוב לחזרה לקבוצתו הקודמת, באצ'קה טופולה, אולם בעקבות הירידה שלה לליגה השנייה המהלך לא יצא לפועל. את הדבר אמר נשיא המועדון יאנוש זמברי בעצמו.

"מה שמצער אותי במיוחד בירידת הליגה הוא שאם היינו שורדים כנראה לאזטיץ' היה המאמן שלנו", סיפר זמברי בראיון. "הוא לא המשיך את המו"מ עם טולוז והיה לנו הרבה יותר קל להחזיר אותו, אבל עכשיו לא ריאלי שהוא יאמן אותנו בליגה השנייה. עכשיו אנחנו צריכים להיות חכמים, אנחנו חוששים ליפול שוב".

לפני שהגיע למכבי תל אביב, לאזטיץ' אימן בהצלחה רבה את באצ'קה טופולה והוביל אותה להישגים הגדולים בתולדותיה. המאמן הסרבי הניח את היסודות המקצועיים בקבוצה הצנועה ובמועדון מתגעגעים אליו מאוד. "הוא לא היה רק מאמן, הוא היה מנהל ספורטיבי במובן מסוים", הוסיף זמברי.

ז'רקו לאזטיץ', צילום: עמי שומן

"כשלאזטיץ' עזב איבדנו לא רק מאמן, אלא גם מישהו שהכיר את השחקנים שלנו היטב. אחר כך עזבו כמה שחקנים, התחיל כאוס, אנשים חושבים שחסכנו כסף אבל זה לא נכון, הבאנו שחקנים מצוינים. הכול התהפך עלינו, זה מדהים איך שמונה מתוך תשעה דברים שהיו יכולים להשתבש - השתבשו".

תחת לאזטיץ' באצ'קה טופולה שיחקה במפעליים האירופיים והוא אף התמודד מולה בפלייאוף הליגה האירופית בעונתו הראשונה במכבי ת"א. עם הצהובים הוא זכה באליפות ובגביע הטוטו, העפיל פעמיים לליגה האירופית, אך פוטר במהלך העונה לאחר רצף תוצאות רע בליגת העל וקרע מצער מול חלק בקהל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר