"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
ראיון מיוחד

"רציתי להמשיך במכבי נתניה, ההחלטה לא הייתה מסיבה מקצועית"

עופר בסון עוזב את היהלומים אחרי כ-20 שנה בתפקיד מאמן השוערים • "בנינו מערך שוערים מהטובים בארץ, יכול להיות ששילמתי את המחיר על שילוב הצעירים" • וגם: הפריצה של עומר ניראון, הפספוס של ניב אליאסי וההכרזה לקראת העונה הבאה

,עודכן
0השמעה
עופר בסון (מימין) עם רוני לוי. צילום: אלן שיבר

עופר בסון, ממאמני השוערים הוותיקים והמוערכים בכדורגל הישראלי, סיים את דרכו באופן די מפתיע במכבי נתניהאחרי כ-20 שנים בגלל "שינויים מערכתיים". היהלומים כבר הכריזו הבוקר (ראשון) על מינוי רן קדוש בתור מאמן השוערים של הקבוצה הבוגרת ואחראי על פיתוח מחלקת הנוער.

בראיון מיוחד ל"היום" הוא מספר על השוערים שעברו דרכו לאורך השנים, החל מלירן שטראובר ועד רז כרמי,הפספוס של ניב אליאסי("כבר התאמן אצלנו, לא הסתדר מבחינה חוזית וכספית") והפריצה של ניב אנטמן ועומר ניראון. הוא מצהיר: "יכול להיות ששילמתי את המחיר על שילובם של השוערים הצעירים".

אתה ממאמני השוערים הטובים בישראל, איך אתה מסכם את התקופה?

"כשהגעתי למכבי נתניה ישבתי עם קובי בלדב ולאחר תקופה קצרה הוא אמר לי 'אני רוצה אותך לחמש שנים', לשמחתי זה היה מעל 20 שנה. הנהלות התחלפו, מאמנים התחלפו, ולשמחתי נשארתי לעבוד במועדון. זה בטוח לא בגלל העיניים היפות שלי, אלא בזכות מקצוענות, אישיות ואהבת המקצוע.

אוהדי מכבי נתניה,צילום: אלן שיבר

"היו תקופות יפות עם עליות ליגה, גמרי גביע, זכייה בגביע הטוטו בליגת העל ובלאומית, היו תקופות פחות טובות עם ירידת ליגה, פירוק וכו', אבל תמיד נשארתי נאמן למועדון למרות שהיו הצעות ממועדונים אחרים. חשוב לי לציין את עבודתי במחלקת הנוער לצד בני לם, בנינו מערך שוערים מהטובים בארץ.

"בכל שנה שלחנו שוערים לנבחרות הצעירות ושוערים רבים בארץ ביקשו להצטרף למועדון. אני גאה ומסופק מהתהליכים וההתקדמות שעברה מחלקת הנוער של מכבי נתניה במהלך השנים, מבחינתי זה פרויקט חיים, ובאותה הזדמנות, חשוב לי לא לשכוח גם את האנשים שעזרו ותמכו בפרויקט הזה".

גידל שוערים רבים

איזה שוער אתה מרגיש שממש גילית?

"אני חושב שלכל אחד מהשוערים תרמתי לא מעט. לדוגמה תומר צרפתי שהתחיל כשוער שני בנבחרת הנוער ושיחק במונדיאליטו, דני עמוס ששיחק במועדון חמש שנים וזומן לנבחרת, רז כרמי שהבאתי אחרי שנה שלא שיחק וכמובן אנטמן, איתמר ניצן, אוהד לויטה, אריאל הרוש ושטראובר. ניראון חזר מסלובניה אחרי שלא שיחק והיה מדהים, השאיר אותנו בליגה, העלה אותנו לפלייאוף העליון, שיחק באולימפיאדה וזומן לנבחרת הבוגרת.

ניב אליאסי (מימין) מתאמן תחת עופר בסון,צילום: פרטי

"מיותר לציין שגם את אליאסי גידלתי, הבאתי לנתניה למחלקת הנוער והוא התאמן בבוגרים, אך לצערי הנהלת מכבי נתניה לא הסתדרה חוזית וכספית עם אורי שרף (מעלייה כפר סבא) והמעבר שלו פוספס למרות המלצותיי הרבות. שוערים נוספים שגדלו בנתניה מובילים קבוצות רבות בליגה הלאומית כמו תומר ליטבינוב ורזי אבו חמדן".

מי השוער שהכי הפתיע אותך?

"ניראון שהשתפר מאוד תחתיי. הוא היה מהגורמים להישארות בליגה לפני שנתיים, היה מצוין באולימפיאדה, זומן לנבחרת הבוגרת, העלה אותנו לפלייאוף העליון בעונה קודמת. עומר תמיד היה פוטנציאל שלא מומש. לפני שהגיע למכבי נתניה ידעתי מה התכונות הטובות שלו ומה פחות טובות.

"התמקדתי בפחות טובות וחשבתי איך לשפר את החולשות. התמקדנו בטקטיקה של השוער, בעמידה הבסיסית ובעיקר להיות שוער יותר סבלני. שיפרתי אצלנו את העמידה ביחס לכדור ובעמידה הבסיסית, פיסוק יותר רחב ועמידה יותר נמוכה - ובעיקר להיות יותר סבלני ולא לקבל החלטות מהבטן אלא מהראש".

עומר ניראון ועופר בסון,צילום: פרטי

אנטמן פרץ השנה.

"נכון, עבדתי הרבה עם ניב ואני שמח שזה בא לידי ביטוי בשטח. זיהיתי שהוא עומד מעט גבוה בעמידה, לכן ביקשתי ממנו שיעמוד יותר נמוך וככה יוכל להגיב טוב יותר. עבדנו על זה הרבה באימונים, וכבר במשחקים נגד עירוני קריית שמונה והפועל חיפה ראינו אותו לוקח כדורים לא פשוטים, כל זה בזכות שינוי העמידה".

תפקיד השוער מאוד קשה מבחינה מנטלית, איך שומרים גם על השוער השני תמיד דרוך ולא חלילה מתוסכל?

"מבחינתי ההתייחסות לשוער השני היא לא פחות מהשוער הראשון. לעולם אינך יודע מתי הוא יוקפץ להרכב, לכן גם באימונים היחס הוא אותו יחס ובימים מסוימים אני נשאר איתו לאחר האימונים לקבל אקסטרה. סיגלתי לי גם נוהג לאחר המשחק, הדבר הראשון שאני עושה הוא לגשת לשוער השני וללחוץ את ידו כדי שידע שגם הוא חלק מהקבוצה".

הסיבה לפרידה

בהודעה הרשמית נאמר שסיום תפקידך הוא "כחלק משינויים מערכתיים", למה הכוונה?

"האמת שנאמר לי שההחלטה לא התקבלה על רקע מקצועי, אלא כהחלטה של שינויים מערכתיים. אין לי מושג למה הכוונה, אני יודע שאני מוערך על ידי כולם ולכן נשארתי במועדון כל כך הרבה שנים".

רוני לוי ואנשי הצוות שלו ביניהם עופר בסון,צילום: ברני ארדוב

ההחלטה הגיעה מהמועדון או שהייתה משותפת?

"מבחינתי, רציתי להמשיך במועדון עוד שנים רבות, מדובר בהחלטה של המועדון בשיחה עם המנכ"ל גיל לב".

עופר נוסובסקי כתב בפוסט ש"לא יודעים להעריך עבודה טובה ומסורה", למה הוא מתכוון?

"עופר הוא מאמן שוערים ויודע להעריך את העבודה שלי בעיקר עם שוערים צעירים. מכבי נתניה החליטה בשנים האחרונות ללכת על שוערים צעירים בניגוד לקבוצות אחרות שמשחקות עם שוערים בוגרים יותר. לדבר הזה יש מחיר ולצערי לא הייתה סבלנות בנושא. אני בטוח שבשנה הקרובה מכבי נתניה תחתים שוער עם ניסיון".

הצהרה זו של בסון מגיעה על רקע הפרסום ב"היום"שרוני לוי דוחף להחתמת יואב גראפי, שוער מנוסה ועתיר ניסיון, וכנראה שזה מסביר חלק מהשינויים המקצועיים הצפויים בקבוצה. שאלנו את בסון אם הוא מרגיש ששילם את המחיר על שילובם של השוערים הצעירים, והוא ענה בפשטות: "יכול להיות שכן".

יואב גראפי. מועמד למכבי נתניה,צילום: קובי אליהו

לתחושתי יכולת להיות עוד שנים ארוכות במכבי נתניה, אתה מאוכזב?

"גם אני חושב שיכולתי להיות עוד כמה שנים בנתניה, אבל הכל לטובה. אני לא מאוכזב, אני ריאלי ומאחל לכל מאמן להיות מעל 20 שנה במועדון".

מה התוכניות לעתיד?

"האמת שזה קרה רק לפני יומיים, אני לוקח לעצמי כמה ימים למחשבה, עבדתי בעבר בנבחרת ואולי זו אופציה טובה לחזור לשם. בימים הקרובים אבחן את האפשרויות. אני רוצה לציין שמכבי נתניה הייתה בית עבורי במשך המון שנים, אני רוצה להודות לכל האנשים שעבדתי איתם. שוערים, מאמנים, אנשי צוות. המועדון ימשיך להיות יקר לליבי, ולהיות חלק בלתי נפרד ממני".

שחקני מכבי נתניה בטירוף,צילום: ברני ארדוב
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כארם ג'אבר ושחקני מכבי נתניה מתנצלים בפני הקהל // מכבי נתניה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר