מנהלת הליגה הודיעה על חידוש ליגת העל ב-4 באפריל והליגה הלאומית בעוד יומיים (24 במרץ). הבוקר העביר יו"ר מנהלת הליגות ארז כלפון את ההנחיות והמגבלות הברורות של פיקוד העורף בישיבת זום, שנקבעה עוד לפני הלילה הקשה בדרום הארץ. המשחקים ישוחקו באופן רציף ואינטנסיבי מאוד בסופי שבוע ובימי אמצע השבוע. המטרה בכך היא לקיים את כל מחזורי הליגה, ולהימנע מצורך לקצר את העונה.
בעקבות ההחלטה, הודיעה ההתאחדות לכדורגל על המועדים החדשים לחצאי גמר גביע המדינה. המפגש בין הפועל באר שבע לבני יהודה ייערך ב-9 באפריל בבלומפילד, בעוד חצי הגמר הנוסף יפגיש את מכבי חיפה ומכבי תל אביב באצטדיון סמי עופר ב-15 באפריל. כמו כן, עם הבשורה על חידוש הליגה ההתאחדות הודיעה כי ביום רביעי הקרוב יתקיים הדיון בעניינה של עירוני טבריה, שם יוחלט האם להפחית נקודות ממאזנה.
כך תיראה ליגת העל בזמן מלחמה
הנחיות פיקוד העורף לא השתנו בשעות האחרונות למרות הירי הכבד בכל רחבי הארץ, שהוביל גם ליותר מ-100 פצועים בדרום. בעקבות כך התקבל האישור לשחק באצטדיונים שבהם יש מרחבים מוגנים תקניים שיכולים להכיל את כל הנוכחים - משחקנים, צוות מקצועי ואנשי מנהלה ועד העובדים, צוותי שידור ועיתונאים. המשחקים, כמובן, ייערכו ללא קהל.
פיקוד העורף הקשיח את עמדותיו בנוגע למרחבים המוגנים והמקלטים שיידרשו כדי לעמוד בקבלת האישור. האצטדיונים אושרו לקיום משחקים רק לאחר בדיקה יסודית ואישור של פיקוד העורף כי יש בהם מרחב מוגן תקני (ולא ״הכי מוגן שיש״ כפי שהיה במלחמת חרבות ברזל), אשר יכול להכיל את כל המשתתפים באופן שניתן להגיע אליו בזמן ההתגוננות המוגדר במיקום האצטדיון.
עבור האצטדיונים בהם המרחב המוגן התקני לא יכול להכיל את כל המשתתפים (למעלה מחצי מהאצטדיונים), יצאה המנהלת במבצע בזק המאפשר הצטיידות והוספת חדרי ממ״ד יבילים שאושרו כתקינים על ידי פיקוד העורף. האצטדיון בעכו לא אושר נכון לעכשיו בשל האיומים הביטחוניים על האזור בו הוא ממוקם.
הכדורגל הישראלי מוחרג
בליגת העל, למעט האצטדיון בקריית שמונה שגם כך לא משחקים בו, האצטדיונים מכילים ממ"ד או מקלט. עירוני קריית שמונה תמשיך לשחק בנתניה, בעוד שאר הקבוצות, כל אחת בביתה. במרבית המתקנים, כמו סמי עופר, טדי, בלומפילד, נתניה ופתח תקווה, ישנם מספר מרחבים מוגנים או מקלטים.
פיקוד העורף דן בימים האחרונים בשאלה לגבי ירי מלבנון, שכן במצב כזה אין התראה מקדימה של מספר דקות, אך למרות זאת נראה כי הדבר לא השפיע על ההחלטה להחריג את הכדורגל הישראלי משאר הפעילויות ברחבי הארץ..

