מנהלת הליגה וההתאחדות לכדורגל הודיעו כי גם המחזור הקרוב, שתוכנן לסוף השבוע (6–8.3), יבוטל בעקבות המלחמה מול איראן וחיזבאללה. כפי שהצהיר יו"ר מנהלת הליגה, ארז כלפון, המטרה היא לסיים את הליגה בכל מחיר – גם אם המשמעות תהיה משחקים ללא קהל או ללא חלק מהשחקנים הזרים שעזבו את הארץ.
כעת נודע ל"ישראל היום" על המתווה המתוכנן לסיום העונה. מאחר שלא נותר זמן רב עד למועד הסיום, המחזורים שנדחו צפויים להידחס ללוח המשחקים באמצעות משחקי אמצע שבוע, כך שמשחקי הפלייאוף העליון יהיו אינטנסיביים במיוחד.
"קבוצות ישחקו בשבת ושלישי או רביעי, לא תהיה ברירה", טען גורם המעורה בפרטים, שהוסיף: "האופציה האחרונה היא לקצר את הליגה, זה הרבה פחות ספורטיבי מלשחק ללא קהל או שחקן כזה או אחר".
כבר כעת נדחו שני מחזורים, ובעוד שבועיים בדיוק אמורים להתקיים חצאי גמר גביע המדינה בין מכבי חיפה למכבי ת"א והפועל ב"ש לבני יהודה. העונה אין אפשרות להאריך את הליגה מעבר למועד הסיום המתוכנן (23.5), בשל המונדיאל שיחל ב־11.6.
המשמעות היא שהקבוצות אינן מתאמנות בשלב זה, אך כאשר יחזרו לפעילות צפויים להן שלושה־ארבעה ימי אימונים בלבד לפני כניסה לקצב של משחק כל שלושה־ארבעה ימים.
לקבוצות הפלייאוף העליון נותרו עוד 12 משחקים עד לסיום העונה – כמות משמעותית לפרק זמן של כ־60–70 ימים (אם וכאשר תחודש הפעילות בקרוב). לעומתן, לקבוצות בחלק התחתון נותרו עוד תשעה משחקים בסך הכל, עומס נמוך יותר ביחס לפלייאוף העליון.

