חיים לוינסון . צילום: צילום מסך

חיים לוינסון נגד אוהדי בית"ר ירושלים: "נתוני האמת מכורדיסטאן"

עיתונאי "הארץ" לשעבר ואוהד הפועל ירושלים ידוע, התייחס לנתוני הקהל של היריבה העירונית: "הקהל הכי טוב בארץ או קהל הצלחות קלאסי? שורה תחתונה - בפלייאוף התחתון יש רק 5,122 כורדים בטדי"

עיתונאי "הארץ" לשעבר ומי שהגיש עד לפני מספר חודשים את התוכנית ביום שישי בקשת 12 לצד אופירה אסייג, חיים לוינסון, אשר ידוע באהדתו להפועל ירושלים, יצא במתקפה על אוהדי היריבה העירונית מהצד הצהוב-שחור של הכביש, בית"ר ירושלים.

בעוד הקהל הבית"רי שובר העונה שיאים וגודש את אצטדיון טדי ואת יציעי החוץ באצטדיונים השונים בהמוני אוהדים צהובים-שחורים, לוינסון החליט לתייג את אוהדי הקבוצה מהבירה כ"אוהדי הצלחות", ולא ויתר על הכללה בעלת ניחוח גזעני של אוהדי בית"ר כ"כורדים".

חיים לוינסון, צילום: משה שי

לוינסון הגיב לציוץ של משתמש X (טוויטר לשעבר) בשם מושיקו, שהציג את נתוני הקהל של המחזור האחרון בליגת העל, אז בית"ר הביאה לא פחות מ-28,926 אוהדים ל-0:0 מול מכבי תל אביב, וטען כי "בלי בית"ר אין פה כדורגל", בעוד לוינסון לא הסכים, בלשון המעטה...

בציוץ שהעלה בנושא כתב לוינסון כך: "‏ונעבור לנתוני האמת מכורדיסטאן - כמה קהל בית"ר ירושלים מביאה כשהיא בעונה לא טובה, לא שהם מקום ראשון אחרי 20 שנה? האם מדובר בקהל הכי טוב בארץ, או שמא בקהל הצלחות קלאסי?".

אוהדי בית"ר ירושלים, צילום: ברני ארדוב

‏"ניקח לדוגמה את עונת 2022-23 פלייאוף תחתון וגביע - ‏הפועל באר שבע (במושבה) 8,497, ‏דרבי 16,236, ריינה 8,264, הפועל קריית שמונה 5,587, הפועל חיפה 10,541, ‏מכבי חיפה 13,225, ‏סכנין 10,106, נתניה 7,986, נס ציונה 11,899, ‏מכבי תל אביב 13,656, הפועל חדרה (מושבה) 7,720, ‏אשדוד 14,579, הפועל תל אביב 18,852".

"‏פלייאוף תחתון - ‏הפועל תל אביב 6,872, ‏הפועל חיפה 5,336, הפועל חדרה 4,647, ‏ריינה (מושבה) 3,634. ‏שורה תחתונה: 11,165 כורדים בליגה הסדירה. 5,122 בפלייאוף התחתון".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
אוהדי בית"ר ירושלים, צילום: דני מרון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...