עונת הבכורה הנהדרת של אוסקר גלוך באייאקס נמשכה אתמול (ראשון) עם שער נוסף ב-2:3 על טלסטאר. בסיום ההתמודדות, הישראלי קיבל "מחמאה" בדמות השוואה לא צפויה לשחקן פרו-פלסטיני שכיכב בעבר במדי הקבוצה - חכים זייש.
בניתוח שלו עבור "פוטבול אינטרנשיונל", כתב פיטר זווארט, שמתמחה בענייני טקטיקה ופרשנות: "אוסקר גלוך הוא היורש הטבעי של חכים זייש באייאקס. מאז מכירת האמן המרוקני לצ'לסי חיכינו לשחקן עם רוח חופשית ויצירתית - ואוסקר גלוך הוא כדורגלן כזה”.
“כמו זייש, הוא שחקן שכל הזמן הולך על הקו הדק שבין גאונות לשיגעון”, המשיך מומחה הטקטיקה. “השחקנים הללו הם מקור לבידור כשדברים הולכים טוב ומקור לעצבים כשלא. בתרחיש האחרון, השאלה תמיד עולה: האם הוא לא מאבד את הכדור יותר מדי?".
כזכור, הקשר המרוקני, שכיכב בעברו במדי הקבוצה מאמסטרדם ושיחק גם במדי צ'לסי וגלאטסראיי, הביע לא פעם את עמדתו הפרו-פלסטינית והאנטי-ישראלית. לאחר המתקפה נגד אוהדי מכבי תל אביב, הוא אף העלה סטורי עם הכיתוב המסית: "כשלא מדובר בנשים וילדים, הם בורחים. תשוחרר פלשתין".
בקיץ האחרון עלו אף מספר דיווחים בהולנד שטענו כי חכים זייש מועמד לשוב ולשחק באייאקס יחד עם אוסקר גלוך - אך לבסוף הקבוצה לא הביעה בו עניין אחרי ששוחחר מאל דוחאיל הקטארית - ולבסוף, אחרי שלא מצא קבוצה, הוא חזר לשחק במרוקו.

