הפועל תל אביב יצאה בתחושת קיפוח קשה מהמפגש נגד עירוני קריית שמונה אמש (שבת), בו היא ספגה כרטיס אדום ופנדל מפוקפק בתוספת הזמן, בדרך ל-2:2 דרמטי מאכזב במיוחד, אחרי שכבר הייתה ביתרון כפול.
היום (ראשון), איגוד השופטים פרסם את דו"ח החלטות וועדת השיפוט, שקבע באופן חד משמעי - אליניב ברדה וחניכיו קופחו בשני המקרים: "בדקה ה-75 הייתה התערבות שגויה לכרטיס אדום לשחקן הפועל ת״א, רועי אלקוקין. אמנם יש נקודת מגע גבוהה של הפקקים, אך הפגיעה מתבצעת כשהרגל יורדת למטה, ללא נעיצה מובהקת של הפקקים ובעוצמה נמוכה. מדובר באירוע גבולי ולא באירוע ודאי וברור ולכן נדרש היה משופט המסך לתמוך בהחלטת השופט במגרש", כתבו על ההרחקה.
בנוסף, הם הגיבו להחלטה הדרמטית לשרוק לכדור מ-11 מטרים רגע לפני הסיום: "בתוספת הזמן של המשחק נפסקה בעיטת עונשין שגויה לזכות הפועל ק״ש - העבירה בוצעה מחוץ לרחבה. המגע הנוסף שהתרחש בתוך הרחבה אינו מצדיק תמיכה בהחלטה לבעיטת עונשין".
כאמור, לטענת הצוות המקצועי, כבר במהלך בדיקת שופטי המסך הם ניגשו לשופטים ואמרו להם: "בטלוויזיה ראו בבירור שהעבירה מחוץ לרחבה". כעת, כשהציפייה של האדומים היא "לחשוף את השיח בין שופטי המסך לשופט המשחק במהלך קבלת ההחלטה".
עוד לפני פרסום פרסום החלטות וועדת השיפוט, גורם באיגוד השופטים אמר: "על פניו אפשר להבין את הטענות, אבל עד שהוועדה המקצועית לא תבחן את כל המצלמות והדרך בה התקבלה ההחלטה, אין טעם לדון בנושא", כעת, יהיה מעניין מאוד לראות כיצד הנושא יטופל.

