האקזיט הגדול של בית"ר ירושלים מסתבך: "רימו אותנו"

מכירת ליוואי גארסיה מא.א.ק אתונה לספרטק מוסקבה הניבה לקבוצה מהבירה 2.5 מיליון יורו - וכעת שמו שוב בכותרות • המנכ"ל לשעבר תקף: "העסקה הגרועה ביותר של השנה, העברה חסרת תועלת והכי מיותרת עבור המועדון" • איך יגיבו ביוון?

ליוואי גארסיה במדי נבחרת טרינידד וטובגו. צילום: AP

ליוואי גארסיה היה האקזיט הגדול של בית"ר ירושלים. שחקן הכנף מטרינידד וטובגו נרכש מעירוני קריית שמונה, עבר לא.א.ק אתונה וממנה נמכר לספרטק מוסקבה בעסקת ענק, שהניבה לצהובים-שחורים הכנסה של 2.5 מיליון יורו בתחילת שנת 2025. כעת, שמו שוב נמצא בכותרות ברוסיה.

מנכ"ל ספרטק לשעבר, יורי פרבק, הגדיר את העסקה כ"גרועה ביותר של השנה" וטען: "העברה יקרה וחסרת תועלת, המחיר לא תואם את האיכות, הם פשוט רימו את ספרטק. היוונים שדיברתי איתם התרשמו מאוד מהעסקה, זו ההעברה הכי מיותרת עבור המועדון. יש צעירים מוכשרים בליגה הרוסית, צריך פשוט לגלות אותם".

פרבק טען כי העסקה עלתה למועדון יותר מ-20 מיליון יורו, שפי שפורסם, שכן לדבריו היו הרבה "הוצאות צדדיות". פרבק הוסיף והדגיש שהרכש היה צריך להגיע מתוך רוסיה: "בכל קבוצה יש שחקן שאנחנו יכולים לשים לב אליו, למה צריך ללכת ליוון? מילא ברזיל וארגנטינה. מישהו חצה את הגבול".

ליוואי גארסיה, צילום: Getty

מועדון הפאר ממוסקבה רכש את גארסיה בפברואר האחרון תמורת כ-20 מיליון יורו (2.5 מיליון מתוכם עברו לבית"ר) והחתים אותו על חוזה לשלוש שנים וחצי. ב-32 משחקים בקבוצה הוא הבקיע תשעה שערים ובישל שלושה ועד עכשיו רחוק מלעמוד בציפיות הרבות שנתלו בו.

כבר בימים שאחרי ההחתמה הקולות במוסקבה היו ביקורתיים מאוד סביב העסקה. שחקן העבר האגדי אלכסנדר מוסטובוי טען: "טירוף מוחלט לשלם סכומים כאלה בעונה בה הקבוצה בכלל לא משחקת במפעל אירופי. ספרטק רוצה להפוך לאלופה, אבל בואו נראה אם גארסיה יצדיק את המחיר".

ליוואי גרסיה, צילום: דני מרון
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר