דור תורג'מן חוגג. צילום: רויטרס

אולי במונדיאל הבא: נבחרת ישראל חתמה את הקמפיין עם 1:4 במולדובה

עוד קמפיין מאחורינו: החבורה של רן בן שמעון שלטה לאורך כל ההתמודדות, וניצלה חיסרון מספרי של האורחת מהדקה ה-18 כדי להשיג ניצחון קל - למרות שער שוויון של יון ניקולאסקו • דור תורג'מן (פ'), אליאל פרץ, רוי רביבו ו-ולדיסלב באבוגלו (ע') כבשו לזכות הכחולים-לבנים - שמעתה ייתמקדו ביורו 2028

 

עוד קמפיין מאחורינו. אמנם נבחרת ישראל שוב פעם לא העפילה לטורניר גדול - אבל היא לפחות סיימה את מוקדמות המונדיאל בטעם טוב כאשר "אירחה" הערב (ראשון) את נבחרת מולדובה בזימברו וגברה עליה 1:4 משערים של דור תורג'מן (פ'), רוי רביבו, אליאל פרץ ו-ולדיסלב באבוגלו (ע').

השליטה של רן בן שמעון וחניכיו הורגשה מהפתיחה, כאשר הם לחצו והחזיקובכדור, אך התקשו להגיע למצבים מסוכנים - עד שבסופו של דבר הלחץ גם לאיבוד כדור של המולדובנים, כרטיס אדום לסרג'יו פרצ'יו - וכדור מ-11 מטרים, אותו כבש בקושי דור תורג'מן שקבע 0:1 בדקה ה-21.

בעקבות היתרון המספרי, נבחרת ישראל הגיעה לעוד ועוד הזדמנויות, אך לא הייתה מדויקת מול השער, וכמאמר הקלישאה - כשלא כובשים, סופגים. בדקה ה-37 האורחת תפסה את ההגנה של נבחרת ישראל במערומיה, ויון ניקולאסקו בביצוע אדיר שלח את הכדור לרשת, ורץ לחגוג בתקווה שז'רקו לאזטיץ' צופה במשחק.

רוי רביבו עם הכדור, צילום: AP

משלב זה, הכחולים לבנים פתחו בסדרת החמצות בלתי נתפסת. דור פרץ החמיץ בענק מקרוב, דור תורג'מן נעצר באחד על אחד, גבי קניקובסקי פגע במשקוף וגיא מזרחי, שעלה כמחליף, נעצר על קו השער. אבל בסוף, היה זה דווקא רוי רביבו ששבר את השוויון כשהגיע לכדור חוזר ושלח אותו מקרוב פנימה, כשאליאל פרץ השלים את תוצאת הסיום עם שער יפה בדקה ה-85.

בזכות הניצחון, נבחרת ישראל סיימה את קמפיין מוקדמות המונדיאל עם 12 נקודות, כשהיא השיגה את כל הנקודות מול הקבוצות ה"נחותות" ממנה - אסטוניה ומולדובה, ואיבדה את כל הנקודות מול הנבחרות החזקות ממנה - נורבגיה ואיטליה. כעת, רן בן שמעון וחבריו ייסתכלו קדימה לעבר ליגת האומות ומוקדמות יורו 2028, בתקווה לצאת עם יותר מרק מחמאות.

 

יון ניקולאסקו חוגג, צילום: רויטרס
שחקני נבחרת מולדובה חוגגים עם יון ניקולאסקו, צילום: רויטרס
דור תורג'מן ורוי רביבו חוגגים, צילום: רויטרס
שחקני נבחרת ישראל מתחבקים, צילום: AP
שחקני נבחרת ישראל חוגגים עם דור תורג'מן, צילום: AP
סרג'יו פרצ'יון רואה את הכרטיס האדום, צילום: AP
אוסקר גלוך עם הכדור, צילום: AP
גבי קניקובסקי עם הכדור, צילום: AP
שחקני נבחרת ישראל, צילום: רויטרס

הרכב נבחרת ישראל

עמרי גלזר, אלי דסה, סתיו למקין, אור בלוריאן, רוי רביבו, אליאל פרץ, דור פרץ, גבי קניקובסקי, אוסקר גלוך, דן ביטון ודור תורג’מן.

הרכב נבחרת מולדובה

אמיל טימבור, דנילה פורוב, קטלין קוקוס, ולדיסלב בבגולו, מיחאיל גרסימנקוב, סטפן ביצ'ה, ולדימיר פרטאה, מיחאיל קיימקוב, סרג'יו פרצ'יון, וירגילו פוסטלצ'י ויון ניקולאסקו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...