טייריס אסאנטה מול אולי ווטקינס. צילום: רויטרס

בגלל הפרו פלשתינים: שפל מביך לאסטון וילה מול מכבי תל אביב

29,429 הצופים שהגיעו היו הכמות הנמוכה ביותר בווילה פארק מזה שנתיים: "אווירה מוזרה, הכדורגל הרגיש כמו השקט שבעין הסערה" • על הדשא הצהובים לא נפלו מהיריבה למרות הפסד 2:0 ובאנגליה הודו: "הרבה מזל ופנדל גבולי" • אונאי אמרי החמיא, מה הפריע לז'רקו לאזטיץ'?

"משחק שבו הכדורגל הרגיש כמו השקט שבעין הסערה", כך הגדירו אתמול (חמישי) את הניצחון של אסטון וילה 0:2 על מכבי תל אביב בתקשורת המקומית בבירמינגהם. מחוץ לאצטדיון הפגינו המוני פרו פלשתינים ומולם ניצבו גם יהודים ומקומיים שהגיעו להשמיע את קולם, בפנים רק לכדורגל היה מקום.

אסטון וילה חוותה על בשרה את ההשפעה ההרסנית של המתפרעים הפרו פלשתינים, כש-29,429 הצופים שהגיעו היו הכמות הנמוכה ביותר בווילה פארק מזה שנתיים. "הכול הצטבר לאווירה מוזרה ודקות ארוכות כלל לא היה עידוד", ציינו באתר "אקספרס אנד סטאר". הם גם הודו: "וילה רכבה על המזל עם ההחמצות של דור פרץ ופנדל שנשפט לחומרה".

המאמן אונאי אמרי אמר בסיום: "לא משחק מבריק, אבל רציני וסבלני. מכבי הגיעה נגדנו ליותר מצבים ממה שציפיתי ועשינו כמה טעויות, אבל בסך הכול ב-90 דקות שלטנו במשחק והשגנו שלוש נקודות תוך ניהול רוטציה ושמירת האיזון למשחקים הבאים. אולי אני לא מרוצה לחלוטין מההופעה, אבל צריך לכבד את היריבה".

אונאי אמרי, צילום: EPA

מנגד, מכבי ת"א נדרשה להגיע לאצטדיון חמש שעות לפני תחילת המשחק כדי למנוע מפרו פלשתינים לפגוע בשחקנים. "זה לא היה נורמלי, זה היה מאוד קשה, אבל זו לא החלטה שלנו", הודה ז'רקו לאזטיץ'. על המשחק הוסיף: "הראינו מי אנחנו, ההחמצות הן גם תוצאה של התרגשות וגם איכות השוער, כי הוא היה יוצא דופן. דברים קטנים עשו את ההבדל".

ב"דיילי מייל" נזכרו באווירה הלוהטת בווילה פארק רק בעונה שעברה במהלך המשחק מול פריז סן ז'רמן בליגת האלופות: "במיטבו, האצטדיון הזה יכול לשרוף עם האנרגיה שלו, הפעם לא הייתה התלהבות כזו ומופע הזיקוקים זמן קצר לפני עליית השחקנים הרגיש לא הולם. זה היה נראה כאילו שתי הקבוצות רוצות לסיים את המשחק, בהתחשב ברעשי הרקע קשה להאשים אותן".

"קרחות" ביציעי הווילה פארק,
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...