"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
מחר ב-19:00: נורבגיה - ישראל

הצביעות הנורבגית נחשפת לפני נבחרת ישראל - ואין אזכור ל-7 באוקטובר

ההתאחדות המקומית תציב מאות שוטרים ואנשי אבטחה סביב אצטדיון אולוואל, אך לא תאסור הכנסת דגלי אש"ף לאצטדיון • השחקנים של רן בן שמעון הוגבלו לשתי יציאות מהמלון - לאימון המסכם ולמשחק עצמו • צפו באלכסנדר סורלות' במסיבת העיתונאים: "ליסה קלאבנס היא יושבת ראש אמיצה שלא פוחדת לומר את דעתה"

ליאב נחמני, שליח "ישראל היום" לאוסלו
,עודכן
0השמעה
מנור סולומון מוקף בשחקני נבחרת נורבגיה. צילום: רויטרס

ההתאחדות הנורבגית נערכתלקראת המשחק מחר (שבת, 19:00) מול ישראל בכוחות מתוגברים. מאות שוטרים ואנשי אבטחה יוצבו בסביבת אצטדיון אולוואל באוסלו ובתוכו. בתדרוכים שנעשו לתקשורת המקומית הוסבר כי הרצון הוא לעבור את המשחק בשקט עד כמה שניתן על מנתשהחלום לעלות למונדיאל אחרי 28 שנים לא ייפגע.

יחד עם זאת, זה הוא סוג של מוסר כפול מבחינת הנורבגים שלא יאסרו הכנסת דגלי אש"ף ליציעים. אחד המעורבים בתדרוך שהעבירו הנורבגים הסביר: "אי אפשר למנוע הכנסת דגלים, זו פגיעה בחופש הביטוי. ברחבי העיר יש ביטוי למלחמה בעזה והעם הנורבגי מביע אמפתיה לנפגעי המלחמה".

עד כמה התפיסה של הנורבגים מעוותת, יעיד הסיפור הבא: בכיכר המרכזית של אוסלו נערכה אתמול הפגנת תמיכה בעם האוקראיני, שסובל כבר תקופה ממושכת בעקבות המלחמה ברוסיה. אותו גורם נורבגי הסביר: "אם היה משחק מול רוסיה, שהורחקה בעקבות המלחמה, אני חושב שהיינו רואים צעדים של אמפתיה גם כלפי העם האוקראיני". כמובן שמדובר בהקבלה מעוותת ואין שום אזכור לטבח השבעה באוקטובר.

הפגנה מחוץ לאצטדיון בנורבגיה נגד ישראל,צילום: EPA

בתוך כל זאת, אנשי ושחקני נבחרת ישראל יצאו לראשונה מבית המלון באוסלו לאימון המסכם באצטדיון ומיד לאחר מכן יחזרו לערוך ארוחת שבת משותפת. גם בנבחרת שינו את ההיערכות הרגילה, הגיעו לנורבגיה בשלב מאוחר יחסית והיציאה החוצה הוגבלה לפעמיים בלבד - לאימון המסכם והמשחק עצמו, כל זה כאשר הצפי הוא שבמשחק הבא באיטליה ביום שלישי, האירועים ברחבי העיר יהיו אפילו משמעותיים יותר.

"משחק מיוחד מסיבות שהן לא ספורט"

מסיבת העיתונאים של נבחרת נורבגיה התקיימה היום והמאמן סטולה סולבאקן אמר: "היינו באותה הסיטואציה לפני חצי שנה, בחרתי הפעם להתעסק בכדורגל, יהיה זמן לדבר אחרי המשחק, זה משחק מיוחד מסיבות אחרות והן לא ספורט. לרגע אחד לא חשבתי או אמרתי שהמשחק לא צריך להתקיים. יש דברים חשובים יותר מכדורגל ואני חושב שכולם שמחים מהפסקת האש".

החלוץ אלכסנדר סורלות' שמשחק באתלטיקו מדריד התייחס לנשיאת ההתאחדות, ליסה קלאבנס, שידועה כאנטי ישראלית מובהקת ועמדה במוקד לאחרונהעם ההתנהלות שלה כלפי יו"ר ההתאחדות שינו זוארץ: "היא יושבת ראש אמיצה שלא פוחדת לומר את דעתה". כתב של ה"גרדיאן" טען שלא יגיע קהל וסורלות' הבהיר: "יהיו 25 אלף אוהדים שלנו ואווירה טובה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

אלכסנדר סורלות' לקראת המשחק מול נבחרת ישראל // ללא קרדיט

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר