חודש חלף מאז פרוץ הסערה בפולין, אחרי שאוהדי מכבי חיפה הניפו שלט עם הכיתוב "רוצחים מאז 1939" במהלך המשחק מול ראקוב בקונפרנס ליג - כתגובה לשלט פולני שהאשים את ישראל ברצח עם בעזה.
בזמן הזה, אופ"א כבר סגרה למעלה מעשר פרשות שונות, כולל ענישה כלפי ראקוב בעקבות התפרעות אוהדים במשחק, אך המועדון הישראלי טרם נענש - ובפולין זועמים.
"עשינו כל מה שיכולנו, כולל פנייה לגופים ציבוריים כמו משרד החוץ", נמסר מהמועדון הפולני היום (שבת) ל-eurosport.pl. "הגשנו תלונה מקיפה בצירוף קבצים מצולמים לאופ"א", מסרו מהקבוצה. "מאז, הדבר היחיד שידוע לנו ונאמר באופן רשמי על ידי אופ"א, הוא שהחקירה נמשכת. אין לנו מושג באיזה שלב היא נמצאת כרגע".
העימות בין שחקני מכבי חיפה לראקוב / לפי סעיף 27א'
עוד הוסיפו במועדון: "עשינו כל מה שיכולנו, כולל פנייה לגופים ציבוריים כמו משרד החוץ. אנו מקווים שאופ"א תעניש את מכבי בצורה ראויה על שלל ההתנהגויות המבישות שהתרחשו". לאופ"א לקח שבוע להכריע בעניינה של ראקוב, שהוטלה עליה קנס של 40 אלף יורו. מאז – שקט גמור מצדה של הפדרציה בכל הקשור למכבי חיפה.
הונגריה עוזרת לפולין
לפי דיווח של ה-"TRT" הפולני הונגריה משתפת פעולה עם פולין במטרה לזהות את האוהדים הישראלים של מכבי חיפה שהניפו את השלט. שר החוץ הפולני, רדוסלב סיקורסקי, הודיע כי לאחר זיהוי זהות האוהדים, תאסר עליהם כניסה נוספת לפולין.
המשטרה הפולנית העבירה ב־18 באוגוסט ראיות לפרקליטות הכללית, במסגרת שיתוף הפעולה עם הונגריה. ב־15 באוגוסט פתחה הונגריה בחקירה בנוגע ל"השחתת רכוש והנפת שלט מביש ומטעה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

