מחפשת מחליפים: הפועל באר שבע לא מבינה למה לוקאס ונטורה "שבר את הכלים"

אחרי שלא הופיע למשחק פתיחת ליגת העל מול מכבי נתניה, הקשר יעמוד לדין משמעתי: "לא ברור למה הוא שבר את הכלים" • ברקע עומדת הצעה של 2 מיליון יורו מפורטאלזה הברזילאית, אותה בנגב לא מקבלים

לוקאס ונטורה. עשה דין לעצמו. צילום: קובי אליהו
הפועל באר שבע לא מתכוונת למכור את לוקאס ונטורה לפורטאלזה מברזיל עבור סכום של 2 מיליון יורו, ההצעה בה מחזיק השחקן כרגע. הברזילאים יצטרכו להגדיל את ההצעה משמעותית כדי להגיע לסיכום עם הקבוצה מבירת הנגב ואין להם הרבה זמן לכך, שכן חלון ההעברות בברזיל מסתיים ב-3 בספטמבר.
 

הבעיה של באר שבע היא לא ההצעה מברזיל, אלא ההתנהלות של ונטורה עצמו, שעשה דין לעצמו ולא הופיע אמש למשחק פתיחת העונה בליגת העל מול מכבי נתניה (2:4). הקשר יעמוד לדין משמעתי ובמועדון מבינים כי ייתכן ומדובר בנקודת שבר שיהיה קשה לחזור ממנה, בעיקר מול הקהל.

 

אוהדי לבסקי סופיה, יריבת הפועל באר שבע, במופע פירוטכניקה עצום | sectorbvideo

לדברי גורם המעורה הפרטים "ההצעה שוונטורה קיבל לא גבוהה ולא ברור למה הוא שבר את הכלים. ינסו להבין ממנו במה מדובר ומה עובר עליו". הבעלים אלונה ברקת תצטרך להכריע בנושא, כאשר דבר אחד ברור והוא שההצעה הנוכחית לא תתקבל, מה גם שחצי ממנה צריך לעבור לפורטימוננסה הפורטוגלית, שמחזיקה ב-50 אחוז מהכרטיס של ונטורה.

בכל מקרה, במועדון עובדים כדי למצוא חלופות למקרה והברזילאי יעזוב בתקופה הקרובה, מה שיהווה מכה מקצועית לא פשוטה מבחינת המאמן רן קוז'וך. האחרון, בראיון ל"ישראל היום" לקראת פתיחת העונה, אף דיבר בביטחון על הרצון של ונטורה להישאר בקבוצה, למרות הצעות ספציפיות שהונחו בפניו.

מעבר לעזיבה האפשרית של ונטורה, קוז'וך התייחס באותו ראיון גם לאפשרות שקינגס קאנגווה יעזוב, וגם לגביו שידר אופטימיות ואמונה כי יישאר. הקשר הזמבי, בניגוד לוונטורה, שומר על מקצועיות, לא נכנס לפינות עם המועדון, ואתמול אף היה אחד הגורמים המרכזיים למהפך הגדול בנתניה.

שחקני הפועל באר שבע. אחד מהם יעזוב בקרוב?, צילום: אלן שיבר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר