שוב איתכם: בית"ר ירושלים פירקה 0:5 את הפועל חיפה ועלתה לגמר גביע הטוטו

חגיגה צהובה-שחורה בטדי • עומר אצילי וירין לוי כבשו שערים נפלאים (30, 48), ג'ונבוסקו קאלו, דור חוגי וזיו בן שימול הוסיפו והשכיחו את הסערות שהקבוצה עברה מאז התבוסה לריגה לפני שבוע וחצי • היריבה בגמר: הפועל תל אביב

שחקני בית"ר ירושלים. אליפות זו לא מילה גסה. צילום: דני מרון

בשבועיים האחרונים, כל הכותרות על בית"ר ירושלים התחלפו מחיוביות לשליליות. עד אז, שיבחו את היכולת שהקבוצה הציגה, הן במשחק האירופיות והן בסיבוב השני של מוקדמות הקונפרנס ליג; לאחר מכן, הדיון עבר להגנה הרעועה, ההסתמכות על עומר אצילי וירדן שועה והריב המתוקשר בין אלמוג כהן לקפטן, שהסתיים בהשעייה לעשרה ימים. 

אז בית"ר שבה לישראל, שוב פגשה יריבה מחיפה ונזכרה, במקום מסוים, שהיא קבוצת התקפה נהדרת גם בלי שועה. החבורה של ברק יצחקי עלתה היום (שני) לגמר גביע הטוטו בזכות 0:5 ענק על הפועל חיפה ותפגוש את הפועל תל אביב לקרב לוהט על התואר השלישי בחשיבותו.

עומר אצילי וירין לוי, צילום: דני מרון

זה התחיל דווקא עם המון התלהבות של הפועל חיפה ושל יונתן פרבר בפרט, שהיה הפעיל ביותר על הדשא בטדי והגיע למצב הבקעה מצוין, אבל קצת זמן לאחר מכן, בדקה ה-28, טימוטי מוזי ניצל טעות של ג'ורג' דיבה ומצא את ג'ונבוסקו קאלו, שכבש מקרוב מול רשת כמעט חשופה. מאותה נקודה הייתה רק קבוצה אחת בטדי והשערים, איזה שערים. 

עומר אצילי, במהלך כמעט שכיח, סידר לעצמו מצב מצד ימין וסובב באומנות ממחוץ לרחבה לחיבור של ניב אנטמן (30). השער היפה במשחק? לא בטוח. שלוש דקות מפתיחת המחצית השנייה זה היה שוב אצילי, הפעם בתפקיד המבשל, שמצא עם העקב את ירין לוי מחוץ לרחבה. הקשר האחורי עצר עם החזה ושלח וולה מדויק פנימה. 

ג'ונבוסקו קאלו חוגג. פתח את ההצגה, צילום: דני מרון
אריאל מנדי ועומר אצילי. עוד שער יפהפה לאוסף, צילום: דני מרון
ירין לוי חוגג. פצצה לחיבורים, צילום: דני מרון

לא נגמר. דור חוגי, ששיחק בהפועל חיפה בעונה האחרונה ופרח לאחר עזיבתו של גיא מלמד, קיבל כדור ממוזי ורץ לעבר השער. רגע לפני שנכנס לרחבה הוא החליט לבעוט לפינה הימנית של אנטמן ומצא גם את הרשת (66). שש דקות לאחר מכן ועוד שחקן שהיה שייך לקבוצה חיפאית בעבר, זיו בן שימול, כדרר באומנות ברחבה והופל. עידן לייבה הצביע על הנקודה הלבנה וקשר המריבה לקח את הכדור וגם הבקיע.

כ-15,000 צופים הגיעו לטדי לצפות בקבוצה שהם מקווים לראות עד לסיום העונה. כזו שלא מפסיקה לעבוד, לחפש את הרשת, לשלוט בכדור, לא משנה אם החוסרים (דור מיכה, גריגורי מורוזוב, סילבה קאני ושועה) משמעותיים. בשבוע הבא היא תצא לדוחא לפגוש את בני סכנין וההגנה הרעועה שלה. הפועל חיפה? היא תנסה להתאושש בשבת נגד עירוני טבריה.

דור חוגי. חגג נגד האקסית, צילום: דני מרון
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
זיו בן שימול. בא על שכרו, צילום: דני מרון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר