שדרוג עצום: השכר שמכבי חיפה ומכבי תל אביב יציעו לסדריק דון

שתי הקבוצות הגדולות מליגת העל מעוניינות לצרף את הקשר מהפועל ירושלים, ומוכנות לשלם עבורו מעל למיליון יורו • הקבוצה מהבירה תנסה למקסם את הרווחים שלה ותדרוש סכום גבוה, הקשר צפוי להפעיל לחץ

סדריק דון. צילום: ברני ארדוב

מכבי חיפה ומכבי תל אביב בודקות את האפשרות לצרף את קשר הפועל ירושלים סדריק דון. כרגע האדומים מהבירה הציבו תג מחיר גבוה שנע סביב 2 מיליון יורו, אבל השחקן עצמו מעוניין לעזוב הקיץ ועשוי להפעיל לחץ כדי לאפשר את המעבר לאחת הגדולות או לקבוצה מעבר לים.

גם אחרי הצירוף המסתמן של קריסטיאן בליץ', במכבי תל אביב רוצים לצרף עוד קשר אחרי עזיבתם של גבי קניקובסקי ויוריס ואן אובריים, לאור העובדה כי מצפה להם עונה אירופית ארוכה. חיפה מנהלת לאחרונה משא ומתן על רכישתו של אמקה אנלי מקבוצת סולט לייק סיטי, אך האמריקנים מסרבים לשחרר ולכן בכרמל מחפשים חלופות.

סדריק דון, צילום: ברני ארדוב

השדרוג הצפוי בשכר

שכרו של דון עומד כיום על כ־120 אלף יורו לעונה. זו הייתה מבחינתו קפיצת מדרגה אדירה כאשר עשה את המעבר מחוף השנהב, שם השתכר כ־500 יורו בלבד מדי חודש. המקפצה בשכר בירושלים עזרה לדון ולמשפחתו להשתדרג באופן משמעותי. הקשר שלח להוריו כסף רב, שידרג את ביתם, הוציא אותם מהשכונה שבה גדלו ומאז ממשיך להשקיע.

כעת דון מעוניין לעשות את קפיצת המדרגה הכלכלית, ובמכבי חיפה ומכבי תל אביב יוכל להגיע עד לשכר בגובה של 300-250 אלף יורו, יותר מכפול משכרו כיום.

הפועל ירושלים, מצידה, תנסה להשאיר את אחד השחקנים המשמעותיים שלה, אבל גם לה ברור כי זה יהיה קשה, בייחוד לאור העובדה כי לא יוכלו לשלם לו את הסכומים שיקבל במועדונים הגדולים.

סדריק דון. יפעיל לחץ על הפועל ירושלים, צילום: דני מרון

מעדיף את ישראל

 השחקן מבוקש גם בטורקיה, אבל בגלל מוסר התשלומים הגרוע במדינה, דון מעדיף לשחק בליגות אחרות באירופה או אצל אחת הגדולות בישראל. לאור הרקע שממנו הגיע וגילו הצעיר (עדיין לא עשה את הכסף הגדול בכדורגל), רצונו של השחקן להרוויח יותר ישחק תפקיד מרכזי, ויהיה מרכיב חשוב בתחנה הבאה בקריירה.

בסך הכל, החיים בישראל נוחים מבחינת דון. בן דודו הוא ג'וסלין טאבי, שמושאל העונה ממכבי נתניה להפועל פתח תקווה. השניים גדלו יחד באקדמיית אבידג'ן בחוף השנהב ונמצאים בקשר קרוב, עוזרים האחד לשני כאשר דון הוא הבוגר ביניהם (טאבי רק בן 19).

בינתיים, קשר הפועל ירושלים לא שובר את הכלים וממתין להתפתחויות בעניינו, אך בשיחות עם ראשי המועדון הוא הבהיר להם כי ברצונו לעשות את ההתקדמות המקצועית והכלכלית כבר בעונת 2025/26.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
סדריק דון, צילום: ברני ארדוב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר