טור שפורסם היום (חמישי) באתר "IGOL" הפולני קורא לא להכניס את שחקני מכבי חיפה הישראלים למדינה לקראת המשחק נגד ראקוב המקומית הערב (22:00).
הכותב הפולני קורא להכניס "רק שחקנים זרים למשחק מול ראקוב" וטוען ש"הקבוצה חייבת לשחק את המשחק נגד המועדון של אותה מדינה מגעילה, ואין לה שום אמירה בנושא".
"מכבי חיפה, כלומר המועדון הישראלי, משחק את משחקי הבית האירופיים שלו ב… הונגריה. למה הוא לא משחק בבית? משום שבשטחו מתנהלת מלחמה, בו הוא עצמו החל", נטען בטור - עם התעלמות מוחלטת מאירועי 7 באוקטובר.
"ניתן לטעון שאי־אפשר להאשים את המועדון – יש להפריד בין ספורט ופוליטיקה. מצד שני, מועדונים מקבלים תמיכה כספית מהרשויות. ראקוב נפגעת במיוחד מהמצב. בסופו של דבר, היא זו שמשחקת נגד הקבוצה הישראלית, אך אין לה יכולת אמיתית לפעול. גם אם תסרב לשחק, אופ"א תעניק נצחון טכני לישראל".
כידוע, ההסתה והמחאה נגד קבוצות ישראליות באירופה איננה חריגה בימים אלו, אך דווקא פולין נחשבת לאחת המדינות שאוהדות את ישראל. לכן, פרסום הטור באתר פולני הוא חריג.
"למרות הכל, המשחק מתקיים. לכן לא נזניח את ההיבט המקצועי", סיכם העיתונאי שהודה: "מכבי חיפה פחות חזקה או שווה לקבוצה מפולין, לכן ראקוב צריכה להתמודד איתה".


