מאמן מכבי חיפה, דייגו פלורס, עובד פחות מחודש עם קבוצתו החדשה, אבל כבר הערב מחכה לו המבחן האירופי הראשון עם הירוקים, שיפגשו בסיבוב המוקדמות השני של הקונפרנס ליג את טורפדו ז'ודינו הבלארוסית.
העפלה לשלב הליגה היא אחת המטרות שהוצבו בפני הארגנטינאי כאשר מונה לתפקיד, והתמריץ שקיבל היה מענק של כמה עשרות אלפי דולרים במידה שישיג את המטרה. לא רק פלורס מחזיק בסעיף של מענק על העפלה לקונפרנס ליג, אלא גם שני עוזריו, רובן קרלוס רודריגס ולוציאנו טאיילר. בחיפה סיפרו כי כל מאמן שעשה שלב בתים אירופי בעבר לא קופח על ידי נשיא המועדון יעקב שחר.
מסיבת העיתונאים של מכבי חיפה לפתיחת העונה | שמואל בוכריס
כדי להשיג את המטרה החשובה פלורס מנסה ללמוד עד כמה שניתן את הקבוצה שקיבל לידיו בתחילת החודש שעבר. את היום שלו הוא מתחיל בשעה 6:30 בבוקר, אז הוא מנתח את הווידאו של האימונים ובוחן מה צריך לתרגל לאותו היום.
עוזריו הם חלק מזה, בעוד הצוות הישראלי, הכולל את מאמני הכושר דרור שמשון ואורי הראל ומאמן השוערים איתי זילפה, מקבל דגשים לגבי הדברים שפלורס רוצה, ובסוף הארגנטינאי הוא זה שמקבל את ההחלטה.
כך, למשל, זילפה היה זה שקידם לפני כשנתיים את שריף כיוף לעמדת השוער הראשון וגם כיום הוא מעריך אותו מאוד. אלא שההחלטה שהתקבלה היא שגיורגי ירמקוב יפתח את העונה בין הקורות, וכך קרה בפועל. במקביל, זילפה ימשיך לעבוד באופן אישי עם כיוף בניסיון לשפר אותו לרגע שבו הקבוצה תזדקק לשירותיו.
"מבינים מה הוא רוצה"
במכבי חיפה לא מתערבים למאמן החדש בהחלטות המקצועיות, אלא נותנים לו להיות שותף גם בבנייה. כך, למשל, ראש מערך הסקאוט, ליאור רפאלוב, הביא בפני פלורס כמה מועמדים לחיזוק במהלך הקיץ, ואם האחרון התנגד המערכת לא הלכה נגד רצונו.
כמו כן, כאשר המאמן ביקש חלוץ זר נוסף לצד ג'ורג'ה יובאנוביץ', רפאלוב קיבל ממנו את הפרופיל שבו הוא מעוניין, והקונצנזוס התקבל יחד עם המנכ"ל איציק עובדיה לגבי צירופו של טריבנטה סטיוארט - וזו גם הסיבה ששולמו עבורו 1.5 מיליון יורו.
שחקנים בקבוצה מספרים על מאמן קפדן מאוד, בעיקר בנושא הכושר הגופני. "הוא אמר לנו שמבחינתו צריך לרוץ כל הזמן, 90 דקות של ריצה, זאת השאיפה", העידו חלקם. "ברור שאי אפשר לרוץ 90 דקות בלי הפסקה, אין דבר כזה בעולם, אבל אנחנו מבינים מה הוא רוצה. מבחינתו, שחקן שלא יהיה לו כוח לחזור להגנה לחלץ כדור, או לעשות לחץ בדקות האחרונות, מקומו לא על המגרש".
בהיבטים הטקטיים, פלורס תירגל שיטה דומיננטית של 4-2-3-1 או 4-3-3, כשגם רפאלוב דוגל בשיטה הזו ולכן גם בחר במאמן החדש.
לא מפחד מהמלחמה
העובדה שפלורס מדבר כמה שפות עוזרת לו מאוד. עם מתיאס נהואל ופייר קורנו הוא מדבר ספרדית, כאשר האחרון זורק מילים בצרפתית מדי פעם לזכר הימים שפלורס עבד באולימפיק מארסיי. עם שאר השחקנים השיח הוא באנגלית, ולדבריהם "אין פער ומבינים מה הוא רוצה באימונים ובמשחקים".
ברמה האישית, המצב הביטחוני בישראל לא מפחיד את המאמן בן ה־44. בזמן המלחמה עם איראן הוא הבהיר לראשי המועדון כי יגיע לישראל ברגע שיתאפשר לו. גם משפחתו לא חוששת. אשתו וילדיו יגיעו בתקופה הקרובה להתגורר איתו בישראל.
גם הנושא הזה נכלל בין שלל השיקולים בהחלטה למנות את פלורס למאמן מכבי חיפה, אבל בשורה התחתונה הוא הובא כדי לזכות באליפות, בגביע המדינה ולעלות לשלב הליגה בקונפרנס ליג. את המסע לשם הוא יחל הערב בהונגריה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)
