בית"ר ירושלים פתחה את העונה בשבת האחרונה עם ניצחון. היא עשתה את במסגרת משחק האירופאיות מול מכבי חיפה (0:2) ועלתה לחצי גמר גביע הטוטו. הערב (חמישי) היא תפתח גם את העונה האירופית במשחק חוץ מול סוטייסקה המונטנגרית.
נישאים על גבי הפתיחה הטובה והעונה הקודמת המוצלחת מאוד, נראה כי יש אופטימיות רבה בקרב אוהדי הצהובים-שחורים גם העונה. רגע לפני המשחק במסגרת הסיבוב השני של מוקדמות הקונפרנס ליג, גם שחקן העבר, אבירם ברוכיאן, נשמע אופטימי בראיון ל"ישראל היום".
"אני חושב שברק יצחקי ואלמוג כהן ידעו מה היה חסר להם בשנה שעברה ועשו עבודה טובה בקיץ", הוא אומר, "אני חושב שהעמדה המשמעותית ביותר שהייתה חסרה בשנה שעברה הייתה עמדת החלוץ, והביאו עכשיו את סמואל קאלו שאני מקווה שישדרג את הקבוצה. אם כהן ויצחקי פגעו איתו בינגו אז זה ייתן פוש אדיר בקרב האוהדים בטדי".
לפי המשחק מול מכבי חיפה, גם הקשר האחורי איילסון טבארש נראה נהדר.
"נכון. הוא יודע גם לצאת להתקפות ולטפל בכדור וזה משמעותי. אלמוג כהן יודע מה זה קשר 6 ונראה שגם הפעם הביא שחקן מעולה".
ומה לגבי עמדת הבלם?
"אני פחות אופטימי. אמנם הביאו בלם חזק פיזית, בריאן קראבלי, אבל נראה שהוא לוקה בהנעת הכדור ועל פי השיטה של ברק יצחקי, שבה הכדור צריך לנוע מצד לצד, אז תהיה בעיה לעשות זאת. המטרה הייתה להביא בלם טוב יותר ממרסלן ולא בטוח שזה המקרה".
מה אתה חושב על ההחלטה של בית"ר ירושלים לא לחכות לערן זהבי?
"אני מאוד רציתי שזהבי יגיע, כי זה היה שם את בית"ר באור הזרוקים ובטוח שטדי היה מלא בכל משחק. אבל אני מבין את הגישה של ראשי בית"ר, שמצד אחד סומכים על עצמם ולא רוצים להיות תלויים באף שחקן. הם רצו שהקבוצה תגיע מוכנה למשחק באירופה.
"מצד שני, זה ערן זהבי, שהוא החלוץ הטוב ביותר בכדורגל הישראלי בשני העשורים האחרונים, ווינר שהיה מרעיד את היציע המזרחי. מגיע קרדיט לזהבי שהיה כן מספיק לא להגיע כל עוד הוא לא שלם בלב שלו".
ביתר יכולה לרוץ העונה על אליפות?
"אני מאוד מקווה. הליגה העונה נחלשה, וחוץ ממכבי תל אביב והפועל באר שבע ששמרו על הסגלים וגם התחזקו, אז שאר הקבוצות בעיני פחות טובות ממה שהיו. בית"ר צריכה להישאר קרוב לבאר שבע ולמכבי תל אביב בשלושת המקומות הראשונים, ואז עם שדרוג נכון בינואר אז היא גם יכולה לדבר על אליפות".
ומה עם אירופה?
"ביתר הוגרלה מול קבוצה שהיא חייבת לעבור, ואז הכל תלוי בהגרלות הבאות. אני חושב שהגיע הזמן שבית"ר כמועדון תשדרג את עצמה עוד יותר לקראת העונה הקרובה ותעשה זאת כבר במשחק הקרוב, כי יש לה חלק קדמי משמעותי".


