סכום דמיוני: קבוצת ליגת העל שהרוויחה הקיץ 17 מיליון שקל ממכירות שחקנים

עם מימוש סעיף שחרורו ב-2.5 מיליון יורו, מרטין אנדזי יעבור לאוסטריה ויהפוך לאקזיט הגבוה בתולדות מ.ס. אשדוד • יחד עם מכירת חמודי כנעאן ורועי לוי להפועל באר שבע, ההכנסות גבוהות בהרבה מתקציב המינימום של קבוצה בליגה הבכירה - והיד עוד נטויה • פירוט הסכומים בפנים

שחקני מ.ס. אשדוד. צילום: לירון מולדובן

במשך לא מעט שנים, מ.ס. אשדוד מיצבה את עצמה כקבוצה שיודעת לפתח שחקנים צעירים - ישראלים וזרים כאחד - ולגרוף סכומים משמעותיים ממכירתם. נדמה שהקיץ הקבוצה מעיר הנמל שברה שיאים חדשה מהבחינה הזו - ואנחנו רק באמצע חודש יולי.

ראפיד וינה מימשה את סעיף השחרור בחוזהו של מרטין אנדזי, קשר הקבוצה, ותרכוש אותו ב-2.5 מיליון יורו. בכך הקשר הקמרוני יהפוך לאקזיט הגבוה ביותר בהיסטוריה של המועדון.

מרטין אנדזי, צילום: לירון מולדובן

עוד קודם לכן הקיץ, ג'קי בן זקן סגר שתי עסקאות משמעותיות עם הפועל באר שבע. אשדוד מכרה את חמודי כנעאן ב-1.2 מיליון יורו ואת רועי לוי 600 אלף יורו - אך בשני המקרים מדובר רק ב-50% מהכרטיס. המשמעות היא שם השניים יימכרו בהמשך, ההכנסות מהם מבחינת אשדוד יעלו שוב.

עם שלוש המכירות הללו בלבד, אשדוד הצליחה לגייס הקיץ 4.3 מיליון יורו - קצת פחות מ-17 מיליון שקל. לשם השוואה תקציב המינימום לקבוצה בליגת העל כיום עומד על 12 מיליון שקל, אך תקציבה של אשדוד הוא בלאו הכי גבוה מזה.

חמודי כנעאן בהפועל באר שבע, צילום: EPA

אשדוד לא משתוללת מבחינה כלכלית ברכישת שחקנים, אך עד כה הקיץ היא בכל זאת השקיעה 550 אלף יורו ברכישת שני זרים. הראשון הוא השוער הפולני קארול נימצ'יסקי, ששיחק באשדוד בחצי העונה החולפת ונרכש מדרמשטאדט תמורת 250 אלף יורו. כמו כן, הקבוצה שילמה 300 אלף יורו כדי להחתים את איברהים דיאקיטה, בלם בן 21 מחוף השנהב.

ג'קי בן זקן, צילום: מאור אלקסלסי
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר