מוחמד אבו פאני בישל פעמיים לזהבי (67) וסולומון (69) • קינדה עם שער מדהים בתוספת הזמן קבע את תוצאת הסיום • פאטוס באצ'יראי רק צימק בפנדל • ברביעי: פורטוגל ורונאלדו מחכים לחבורה של רוטנשטיינר
מוחמד אבו פאני בישל פעמיים לזהבי (67) וסולומון (69) • קינדה עם שער מדהים בתוספת הזמן קבע את תוצאת הסיום • פאטוס באצ'יראי רק צימק בפנדל • ברביעי: פורטוגל ורונאלדו מחכים לחבורה של רוטנשטיינר
משחקי ידידות בתחילת יוני הם הסיוט הגדול של שחקני נבחרת ישראל. מילא היו מתכוננים ליורו, אבל אלה ימים שבאים על חשבון בטן גב באיי סיישל או בתאילנד. במקום לנוח, ווילי רוטנשטיינר ושחקניו פגשו את מונטנגרו בפודגוריצה. מצד שני, אולי שווה לסבול קצת כדי לפגוש את כריסטיאנו רונאלדו בעוד ארבעה ימים, אם כי חלק גדול משחקני הסגל הקבוע נותר הפעם בחוץ. רוטנשטיינר ניצל את ההזדמנות כדי לתת דקות משחק ליונס מלדה (הופעת בכורה), ליאל עבדה, גדי קינדה ואחרים. נטע לביא ממכבי חיפה, פתח בהרכב לצידו של ביברס נאתכו.
במשחק עצמו, לא נותר אלא לשאול את השאלה המתבקשת: איך לעזאזל מונטנגרו ביורו ואנחנו לא? מרקו ינקוביץ' מבית"ר ירושלים בהרכב, גם פאטוס בצ'יראי, שירד ליגה עם בני יהודה. מונטנגרו לא נבחרת רעה, אבל היא גם לא טובה מישראל.
אחרי 67 דקות שקולות, מוחמד אבו פאני המחליף בישל לערן זהבי את היתרון של ישראל. שתי דקות לאחר מכן, שוב אבו פאני, הפעם במסירת עומק למנור סולומון, שהכפיל את התוצאה ל-2-0. בצ'יראי צימק מהנקודה הלבנה אחרי פנדל גבולי (81), אבל גדי קינדה סגר סיפור בתוספת הזמן עם שער נהדר (91). בסופו של דבר זה נגמר בניצחון של ישראל 3:1. ביום רביעי תתארח ישראל בפורטוגל. זה יהיה המבחן האחרון של רונאלדו וחבריו לפני הניסיון לשמור על תוארם כאלופי אירופה. אנחנו נשתדל לא לשמש כתפאורה, אבל לא צריך לפתח יותר מדי ציפיות.
דקה 45: שריקה למחצית. 45 דקות חלשות מאוד של שתי הנבחרות. נקווה ליכולת גבוהה יותר במחצית השנייה.
מחצית: 0:0 למונטנגרו מול ישראל
דקה 46: חוזרים למחצית שנייה. האם נראה גול ראשון במשחק?
דקה 51: גול של עופרי ארד נפסל בטענת נבדל. עדיין אין שערים.
דקה 53: כמעט הראשון של הנבחרת! אבו חנא הגביה נהדר, ערן זהבי נגח בעוצמה אך נעצר אצל דראגויב'יץ'.
דקה 67: שער!! 1:0 לישראל, מי אם לא הוא: ערן זהבי כובש את השער הראשון מבישול נהדר של מוחמד אבו פאני. הנבחרת התעוררה.
דקה 69: שער!! לא ייאמן, עברו רק 2 דקות וזה כבר השני של ישראל. בישול נוסף של אבו פאני, הפעם לסולומון. להזכירכם: קשר מכבי חיפה נכנס למשחק בדקה ה-60. מדהים.
זהבי עם הראשון של ישראל. צילום: רויטרס,
דקה 81: שער! הכשלה ברחבה הובילה לפנדל, אותו תרגם פאטוס באצ'יראי לשער. 2:1 לישראל.
דקה 91: שער!! גדי קינדה עם שער פשוט יפייפה מחוץ לרחבה. השלישי של ישראל.