"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"נעשה הכל כדי שהכדורגלן הישראלי לא ייפגע, יש בהחלט סיכוי לשביתה"

המאבק של הקבוצות הגדולות למען הגדלת מכסת הזרים תהיה הסיפור הגדול של הקיץ, בזמן שחלק מהשחקנים כבר חושבים על שביתה • בכרמל שלחו את ליאור רפאלוב לשכנע את יעקב שחר ובקבוצות אחרות שחקנים טוענים: "ספק אם אפשר למנוע את זה"

,עודכן
0השמעה
דיא סבע מול שי אליאס. צילום: דני מרון

שנים לא זכור כזה מאבק בליגת העל ובספורט הישראלי בכלל. נכון, חשוב לסייג, אנחנו אולי בפתחה של עוד עונת כדורגל בעייתית נוכח המלחמה מול איראן. כפי שדיווחנו כאן לא אחת, המלחמה ובטח האירועים האחרונים מקשים להביא לכאן זרים איכותיים וגם אלו שבאים בסוף, העלות שלהם גבוהה מבדרך כלל נוכח הסיכון הבטחוני.

אבל וזה אבל נכון, עדיין השוק הישראלי מדולל, לא צומחים פה כוכבים ולכן המחירים של המעט ששווים משהו, גבוהים בהרבה מזרים ברמתם. לעומת זאת באפריקה, דרום אמריקה ומדינות אירופיות כושלות יש הרבה מאוד זרים שמתאימים לרמת הכדורגל הישראלי והם גם זולים יותר לתחזוקה. זו הסיבה שאלונה ברקת לדוגמה, מעדיפה להביא אותם במשקל במקום להתאבד על כדורגלנים ישראלים בינוניים.

ועל זה בדיוק יילחמו הקיץ בכדורגל הישראלי. הבדיחה אומרת שבכדורגל הישראלי קורה מה שמורן מאירי, אישמכבי תל אביב, מחליט שיקרה, ואז קבלן הביצוע שינו זוארץ, יושב ראש ההתאחדות, דואג שזה יקרה.

שינו זוארץ,צילום: גדעון מרקוביץ

שלא יהיה ספק, הקבוצות הגדולות, בטחמכבי חיפהוהפועל באר שבע, רוצות כאן כמה שיותר זרים משישה צפונה. השחקנים וההסתדרות שאמורה לשמור עליהם, רוצים כמובן הרבה פחות אפילו מהמצב הקיים. בשיחה עימו, ניר אלון האיש החזק בהסתדרות בכל הקשור לשמירה על זכויות השחקנים לא מסתיר שהוא יצא למאבק נגד ברקת ושחר.

"בשנה שעברה היה הסכם מול מנהלת הליגה שארגון השחקנים עמד בו והייתה הוראת שעה של שישה זרים בכל זמן נתון על המגרש. זה היה נכון לעונה שעברה וכעת צריכים לחזור לחמישה זרים על המגרש ועוד אחד בסגל. בעיניי זה חוק שיפגע קשות בכדורגל הישראלי, בנבחרת ישראל ובכדורגלן הישראלי. צריך להבין ואפשר לבדוק שגם בעונה האחרונה הגיעו זרים שכלל לא שדרגו כי לא מגיעים זרים מהטופ העולמי". מסביר אלון איפה עומדים הדברים: "תהיה ישיבת הנהלה וכנס של שחקנים ושם נחליט. אנחנו לא מתכוונים לגלות את הדרכים שלנו אבל מה שבטוח שהמאבק יהיה הרבה יותר נחוש ומהותי ממחאה של דקה בהתחלה ודקה במחצית".

הכדורגלן הישראלי, לא החיה הכי מאוגדת בטבע לא שם לב או לא מספיק אינטילגנט להבין שבלי להתאגד יעשו עליו סיבוב. במכבי חיפה לדוגמא נשלח ליאור רפאלוב על ידי השחקנים לדבר אל לב הבעלים כדי שזה לא יתמוך בהגדלת מספר השחקנים זרים. בקבוצות אחרות שחקנים שדיברנו איתם טוענים: "שאם הדבר הזה יעבור זה יהיה רע מאוד, אבל ספק אם יש מישהו שיכול למנוע את זה".

ליאור רפאלוב וגל אלברמן,צילום: עמי שומן

"ההתאחדות לכדורגל צריכה להבין שאם חשוב לה הכדורגל הישראלי אז זה חוק בעייתי", מסביר אלון. "אני מציע לאנשי ההתאחדות שייעשו בדק בית מול מדינות כמו טורקיה, קפריסין ורומניה שפתחו את עצמם לזרים רבים והיום בוכים את זה כי אין זה תועלת אלא רק נזק".

חלק משחקני ליגת העל והליגה הלאומית מדברים בינם לבין עצמם על להשבית את הליגה. הסיכויים לכך קלושים, המצב הכלכלי הקשה בספורט הישראלי והעידר האופציות לכדורגלן הישראלי הכושל בדרגים הבינוניים והנמוכים, הופכים אותו לנשלט כמעט טוטאלית בידי בעלי הקבוצות.

"יש סיכוי לשביתה בהחלט ונעשה הכול כדי לא לפגוע בכדורגלן הישראלי. אם לא תהיה ברירה ולא נוכל להימנע מזה אז גם שביתה באה בחשבון", מסכם אלון. בחדרי חדרים אמרו לנו השבוע בכירים בכדורגל הישראלי: "בסוף זה יתגלגל לפתחו של שר הספורט מיקי זהר, והוא יפתור את זה בפשרה ששני הצדדים ירגישו שדפקו אותם, אבל מצד שני, זה יאפשר לליגת העל להיפתח כרגיל על אף ולמרות הקשיים של הקיץ הקרוב".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מיקי זוהר,צילום: לירון מולדובן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר